Sommar vid sjöbodarna på Möljen

Sommar i Glada Hudik

Välkommen till Glada Hudik, en folkkär destination där hälsingeskogarna och de blå bergen bjuder på en hänförande vacker bygd. Besök någon av de välbevarade och rikt utsmyckade Hälsingegårdar som vittnar om vårt kulturarv och som finns att skåda runt om i vår vackra kommun. Vid kusten alldeles nära havet finns Hudiksvall, som i folkmun även kallas för Glada Hudik.

Staden har en charmig stadskärna med trevliga shoppingstråk och ett pärlband av restauranger & caféer. Besök Möljen med de kända röda sjöbodarna. Ta en promenad genom Fiskarstan, stadens historiska kvarter med kullerstensgator och pittoreska hus.

Vi slår ett extra slag för Hälsingesommaren, salta och söta bad i hav och sjöar med långsträckta stränder eller klippor. Upplev spelmanstämmor, de vackra folkdräkterna och folkmusiken. Tag chansen att smaka på en äkta Hälsingeostkaka, som är en av många av våra kulinariska delikatesser. Passa även på att lära dig ett par användbara Hälsingeord. Under din vistelse kan du njuta av lugnet och ladda dina batterier. Önskar du en mer fartfylld vistelse så finns naturligtvis det också. Vilket du än väljer så kan vi lova dig att du vill komma tillbaka till oss och uppleva mer. Här finns något för alla. Havet, skärgården, sjöarna, de storslagna blå bergen, blommande blå linfält och trolska skogar… 

Är du en loppisnörd? Perfekt, packa fikakorgen och ta en runda, stanna till lite här och där och nosa upp det där alldeles speciella fyndet du letat efter. Sommaren brukar vara fullspäckad av glada evenemang, auktioner, teater, marknader och musikfestivaler.