Sommar vid sjöbodarna på Möljen

Sommar i Glada Hudik

Havet, skärgården, sjöarna, älvarna, de storslagna blå bergen, blommande linfält och trolska skogar…

Välkommen till Glada Hudik, en spektakulär destination där hälsingeskogarna och de blå bergen bryts upp av en charmig småstad vid havet och pittoreska byar i dalarna, mousserande rent vatten, i symbios med naturen och där en rik folkkultur manifesteras i världsarvet Hälsingegårdar tillsammans med hantverk, design, och kreativitet.

Upplev friheten, gemenskapen, äventyret eller kanske bara tystnaden. Oavsett varför du söker dig hit vågar vi sticka ut hakan och lova att bjuda på något kittlande. Vi slår ett extra slag för Hälsingesommaren, salta och söta bad i svalkande hav och ljummen sjö med långsträckta stränder eller klippor, rikt utsmyckade hälsingegårdar med smak av lokala matupplevelser där Hälsingeostkaka är vår starka ”matkändis”.

Är du en loppisnörd? Perfekt, packa fikakorgen och ta en runda, stanna till lite här och där och nosa upp det där alldeles speciella fyndet du letat efter. Sommar brukar vara fullspäckad av glada evenemang med folkmusik, teater, marknader och motor som tema.