En som fiskar i strömmande vatten

Testa fiskelyckan i Glada Hudik

Har du inte provat vinterfiske (isfiske) rekommenderar vi dig att göra det. Vad går upp mot den naturupplevelse du som pimpelfiskare får en strålande vinterdag när isen ligger tjock inbäddat i ett mjukt, vitt snötäcke?

Vinterfiske
Pimpelfiske är den mest populära och enklaste formen av vinterfiske. Förutom glädjen att få napp tycker många av oss att det är avslappnande att sitta där på isen, tänka sina tankar högt och blicka ut över våra blå berg. Det gör ju inte det mindre trevligt om man packar ner något gott och värmande i ryggsäcken. En aktivitet som passar både barn och vuxen. Kolla alltid isens tjocklek och ta med isdubbar.

Sommarfiske

Du sätter betet på kroken och kastar i flötet. Små ringar bildas på vattenytan och skapar små tillfälliga avtryck i det spegelblanka vattnet. Nu är det bara att vänta. Du lutar dig tillbaka och ser dig omkring. Vattnet ligger inbäddad i vacker natur, kanske med de blånande hälsingebergen i periferin. Du känner lugnet sprida sig i kroppen, du har tid för reflektion och hör tystnaden. Plötsligt spänner linan till, flötet dyker snabbt ner under ytan och ditt fokus är på det som finns i andra änden. Kanske blir det nygrillad abborre till kvällsmat?

I Glada Hudik finns det gott om fina platser där du kan fiska, oavsett om du är nybörjare eller proffs. Här finns hav, strömmande vatten, skogstjärnar, större och mindre sjöar.

Välkommen att testa fiskelyckan i Glada Hudik!

Tips!
Via tjänsten fiskekartan.se hittar du digital karta över samtliga av Sveriges fiskevårdsområden, med information om fiskekort, kontaktuppgifter, tillgänglighetsanpassning med mera.

På Fishing in the Middle of Sweden (www.fishinginthemiddleofsweden.com) finns det kontaktuppgifter till fiskeguider i vårat område samt i närheten.