Vinterfiske

Upplev BYGDEN

Upplev staden

Upplev STADEN

Vinter i skärgården

Upplev KUSTEN

Evenemang i Hudiksvall

Happening this week

 • Julbord på Avholmsberget

  fre 6 dec

  Nu är det dags att duka upp vårt traditionella julbord med ett flertal lokala råvaror och du får samtidigt njuta av "Hälsinglands vackraste utsikt"

  Läs mer
 • Julbord och Jullunch på Ystegårn

  fre 6 dec - sön 29 dec

  Vi satsar på ett hemlagat traditionellt julbord i vår mysiga hälsingemiljö. Julborden kommer serveras onsdag-söndag med start 29 nov.

  Läs mer
 • Julbord på Strandpiren

  fre 6 dec - fre 20 dec

  Julbord på Strandpiren 29/11-20/12

  Läs mer
 • Den sårade Divan - Urpremiär!

  lör 7 dec

  Om tre geniala konstnärer före sin tid - Agnes von Krusenstjerna, Nelly Sachs och Sigrid Hjertén - en dramatisering utifrån Karin Johannissons omvälvande och Augustnominerade bok med samma namn. Tre konstnärer som också under långa och många perioder led av psykisk ohälsa. Men till skillnad från de flesta andra kvinnor med psykiatrisk diagnos under 1900-talets första hälft fick dessa tre kvinnor behålla sin professionella identitet livet igenom – trots att de vistades på mentalsjukhus. I föreställningen Den sårade divan får vi följa dessa tre kvinnors kamp, livslust och kärlek till konsten och livet. Men också deras prestationsångest, otillräcklighet, sårbarhet och sjukdom. Det handlar om att trotsa normer och offra saker för konsten skull. Att acceptera diagnoser och sjukhusvistelser bara för att få vara i fred och ägna sig åt sitt konstnärsskap. Det handlar om konstens villkor på liv och död, men också om den kvinnliga erfarenhetens plats i konsten och historien. Och frågan som till slut kvarstår – är det någon skillnad på att vara kvinna och konstnär idag? Föreställningen är ett samarbete mellan Dramaten och Folkteatern Gävleborg.

  Läs mer
 • The Real Group Julkonsert

  lör 7 dec

  En stämningsfull kväll med The Real Group! Med rösterna som enda instrument har de skapat ett alldeles eget musikaliskt uttryck i området mellan jazz, pop och svensk körmusik.

  Läs mer
 • Julkul i Delsbo!

  lör 7 dec

  Vi vill bjuda på en lustfylld, inspirerande dag/kväll med mycket JUL-känsla! Håll bygden levande, handla lokalt! Vi Hälsar Alla Varmt Välkomna!

  Läs mer