Vinterfiske

Upplev bygden

City of Hudiksvall

Upplev staden

Vinter i skärgården

Upplev kusten

Evenemang i Hudiksvall

Happening this week

 • Kultursoppa i Café August med folkmusikgruppen WAO

  tis 19 mar

  I samarbete med Kulturhuset Glada Hudik bjuder vi, Scenkonst Hudiksvall, in till efterlängtad kultursoppa med folkmusikgruppen WAO - Maailma on hullu - Världen är galen! WAO (initialer för Wilho Akseli Ollikainen) har tagit som sin uppgift att sprida sånger av poeten, vissångaren och kulturpersonligheten med samma namn. Vilho (1934-98) föddes i finska Savolax men kom som yngling till Hakkas och senare Ullatti inom Gällivare kommun i Norrbotten. Det blir berättelser och musik! I WAO ingår välrenommerade svenska och finska folkmusiker från grupperna JORD, JP Nyströms och JPP. Musiker: Göran Eriksson kontrabas, sång- Markus Falck tramporgel, durspel, sång- Susanne Rantatalo sång- Jan Johansson dragspel, sång- Arto Järvelä fiol, kantele, sång.

  Läs mer
 • Författarbesök: Björn Lundén

  ons 20 mar

  Författarbesök på Hudiksvalls bibliotek

  Läs mer
 • Folkmusikens Queen B med Brita Björs, Njutångers Folkets hus

  ons 20 mar

  Folkmusikens Queen B – en exposé i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet, en fanfar för hemlängtan. Ett konstnärligt utforskande som ledde till en storslagen enkvinnsshow, ett musikaliskt fyrverkeri, en hejdlös kulturkrock mellan popstjärnan och knätofsen. Folkmusikens Beyoncé är en visuell musikupplevelse som leker med idén kring folkmusikens hemvävda image och popstjärnans utmanande utstrålning. Krocken mellan sexig popstjärna som här får bära på historia, rötter och tradition, och folkvisan som för en gångs skull får vara vräkig, sensuell och provokativ. En humoristisk hyllning till storhetsvansinnet som drivkraft. Brita utmanar sig själv genom att påstå sig vara Folkmusikens Beyoncé.

  Läs mer
 • Föreningsmässa 2019

  lör 23 mar

  Tillsammans med Delsbo Byaråd arrangerar Hudiksvalls Kommun, Kultur och fritids-förvaltningen, Föreningsmässa 2019.

  Läs mer
 • Hoppsan Daff-Daff - med Cirkus Elvira från Sundsvall

  lör 23 mar

  Daff-Daff drömmer, på nätterna och på dagarna. I natt drömde Daff Daff att han var lindansare. Det kan vara svårt att lyckas uppfylla sina drömmar, men det kan väl inte vara så svårt att dansa på lina ... bara man är balanserad ... "Hoppsan Daff-Daff är en föreställning full av värme och spänning; det skapas en unik kontakt med publiken. En föreställning man blir lyckligare och snällare av!

  Läs mer
 • Inte perfekt - men tillräckligt bra - Cajsa Tengblad

  tis 26 mar

  En föreläsning utan filter om det härliga och ibland besvärliga livet som vuxen.

  Läs mer