Vinterfiske

Upplev BYGDEN

Upplev staden

Upplev STADEN

Vinter i skärgården

Upplev KUSTEN

Evenemang i Hudiksvall

Happening this week

 • Conny Lagers Lager

  sön 5 jan - fre 24 jan

  En nyskriven fars av Lennart Hämäläinen & Cia Olsson från bland annat Iggesundsrevyn.

  Läs mer
 • quizkväll

  fre 24 jan

  Välkommen till en musikquizkväll med möjlighet att äta fisksoppa, smörgås, kaffe och kaka

  Läs mer
 • Man får väl ställa upp, Riksteatern

  fre 31 jan

  En glesbygdsfars, en hyllning till alla eldsjälar av Adde Malmberg "Full snurr när Adde Malmberg flyttar den antikverade situationskomiken in i vår tid." DN | 22 november 2019 I centrum av det lilla samhället finns en hembygdsgård där alla samlas. Idrottsklubben, Kennelklubben, Kyrkans barntimme, Unga Örnar, Motorcykelklubben och så förstås Hembygdsföreningen. Alla har sina lokaler i hembygdsgården och alla är medlemmar i varandras föreningar, vilket gynnar alla eftersom föreningarna får bidrag efter hur många medlemmar de har. Ett bra system ända tills de en dag får ett besök från Sveriges Hembygdsförbund. Den oväntat uppdykande representanten sätter igång en serie av händelser som ingen hade kunnat förutse. 6 skådespelare! 20 min paus.

  Läs mer
 • Förvandlingen. fritt efter Frans Kafka

  fre 7 feb - lör 8 feb

  En berättelse med humor och svärta, fritt efter Franz Kafka, i regi av Anna Pareto, Folkteatern Gävleborg När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt. Med de orden börjar Franz Kafka sin klassiska berättelse om familjen Samsas olyckliga öde. Vad har egentligen hänt med Gregor? Vad har han blivit och varför? Och vad händer med mig när de i min närhet förvandlas till något jag inte längre känner igen? I Folkteatern Gävleborgs teaterföreställning Förvandlingen möter vi just en förvandling, brutal och omedelbar. Men också en olycksdrabbad familj som försöker skapa ordning i all den oreda som förvandlingen orsakar. Gregors öde kan tyckas absurt i det plötsliga och oåterkalleliga format som Kafka givit det. Men är inte världen och livet fullt av omedelbara, och till synes slutgiltiga förvandlingar? I Folkteaterns uppsättning av Förvandlingen skapas en teaterlek av metamorfoser där vi med hjälp av Kafkas humor och svärta för ett kort ögonblick, och ändå kanske för evigt, får lov att bli en annan.

  Läs mer
 • Jazz med Trinity

  tis 18 feb

  Trinity bjuder på standards och egna kompositioner, framförallt från nya skivan Nuages. Lekfullt och virtuost, dynamiskt och svängigt.

  Läs mer
 • Görel Crona: Selmas samlade vrede - lunchteater Café August

  ons 19 feb

  Selmas Samlade vrede är en monolog där vi möter en annan Selma Lagerlöf än den välkända ”sagotanten”. I Görel Cronas gestaltning träder en passionerad, brinnande aktivist mot livets begränsningar för kvinnor fram. Vi får uppleva hennes passioner och besvikelser, följa hennes kamp för kvinnors rätt på samhällets alla områden och höra hennes öppenhjärtiga självinsikter som inte räds det innersta mörkret. Det blir en fartfylld resa genom Selmas ungdom, förälskelser, frihetskamp och framgångar.

  Läs mer