Barn hoppar ute på vetefält

Hemester i Glada Hudik

Hemester, eller semester på hemmaplan som man också kan säga, har blivit mer och mer vanligt. Upptäck det som finns på nära håll, hitta nya platser du inte kände till och kanske till och med skaffa dig nya smultronställen på köpet.

Ordet “hemester” är en sammanslagning av ordet “hemma” och “semester”, att semestra på hemmaplan helt enkelt. Och upptäcka nya platser som inte kräver långa resor. Kanske göra en dagsutflykt eller ta några dagar till att uppleva ditt närområde, mer än vad som hinns med i vardagen.

Här i Glada Hudik finns det mycket att uppleva. Både för liten och stor, och för den som vill ha äventyr eller avkoppling. För dig som gillar naturen eller njuter lite extra av kultur, nöjen och unika matupplevelser.

Vare sig du bor här eller kommer på besök finns det många hållbara besöksmål på nära avstånd.

 

Packa matsäcken och upptäck Hälsinglands blå berg. Det är verkligen något magiskt!
Oavsett om du söker milsvid utsikt, skogslandskap eller glittrande sjöar så finns det något för dig. Allt på nära håll utan att behöva åka särskilt långt.

 

I Hudiksvall och Hälsingland finns en lång tradition av mathantverk och att använda de råvaror som finns i naturens skafferi. Ett hantverk som är högst levande än idag. Med smaker både från havet och från rika bördiga jordar, så vågar vi lova att du kommer att njuta av nya smakupplevelser här.

 

Unna dig en hotellövernattning på hemmaplan eller en avkopplande natt på ett mysigt Bed & Breakfast med tid för avkoppling. Borta fast hemma- kan det bli bättre?

 

Glada Hudik beskrivs ofta som en mysig småstad och vi kan inte annat än att hålla med och  lägga till. En småstad med brett utbud av kultur och nöje i city och i vår på vår aktiva landsbygd. Året runt. Här finns unika besöksmål, historiska byggnader, Hälsingegårdar, en del av ett världsarv. musik,  lokal mat och hantverk.

 

Längs med Hälsingekusten finns många spännande platser att upptäcka. De gamla fiskelägena sträcker sig som ett pärlband som ger en fin bild av historia, gamla traditioner och kulturarv. Dessa besöksmål väl värda en omväg.

 

Den perfekta guiden för dig som vill göra en dagsutflykt eller för dig som vill hinna med så mycket som möjligt på en dag genom att kombinera flera tips på en och samma dag.