utsikt mot havet vid klipporna på Hölick

Ekopark Hornslandet och Hölicks Naturreservat

Hornslandet är en halvö öster om Hudiksvall med en säregen och värdefull natur. De karakteristiska klapperstensfälten och den brandpräglade kusttallskogen gör det till ett spännande område att upptäcka.
 
På Hornslandet finns möjlighet att både vandra, cykla, fiska och bada. Eller varför inte upptäcka urbergsgrottorna. Här finns många historiska lämningar och sevärdheter att upptäcka året om.
 
Här finns många vandringsleder, totalt erbjuder Hornslandet omkring 20-30 km vandringsled. I södra delen av ekoparken ligger Hölicks naturreservat med flera sevärdheter som är lätta att nå längs välhållna stigar. Här finns också en gästhamn för den som vill strosa runt och titta på båtar sommartid. På norra delen av halvön kan man vandra upp till Rikstensbergets vackra vy över havet.
 
Vid Hölicks Fiskeläger finns Hölicks Havsresort som erbjuder camping, tipitält, hotellstugor och lyxiga designhus. Här finns även SPA och restaurang. Läs mer om Hölicks Havsresort här: www.holick.se.
 

För mer information om Ekoparken och naturreservatet: https://www.sveaskog.se/upplev-naturen/besoksomraden/ekopark-hornslandet/