Sommar på Möljen med sjöbodarna och kanalen

En dag i Glada Hudik

Den perfekta guiden för dig som vill hinna se så mycket som möjligt på kort tid.

Upptäck den mysiga hamnstaden Hudiksvall med bland annat Fiskarstan, stadens äldre kvarter med mysiga gränder och väl bevarade hus. Missa inte Fagerströms karamellfabrik som ligger här. Även Hälsinglands museum är ett bra tips för dig som vill få en bra inblick i Hälsinglands historia, med lintillverkning och Hälsingegårdar. Här visas även flera tillfälliga utställningar under året, med allt från modern konst till historiska inblickar.

Vill du uppleva havet och mysiga fiskelägen är Hornslandet och Hölick för dig. Här finns vita sandstränder, klapperstensfält och fina vandringsleder. Det mysiga fiskeläget Kuggören är även en pärla här ute.
 
För dig som vill upptäcka det rika kulturlandskapet med vackra vyer och Hälsingegårdar rekommenderar vi en tur till Dellenbygden och Forsabygden. Runt Dellensjöarna finns vackra omgivningar och vyer, perfekt för en dagstur med bil. Missa då inte Delsbo Forngård med sina välbevarade byggnader och museum eller Avholmsberget med Sveriges kanske vackraste utsikt. I Forsa ligger Hälsingegården Ystegårn, ett populärt besöksmål med café, inredningsbutik och lokalt hantverk. Här ges även guidade visningar av den gamla gården sommartid. För de allra minsta finns här gårdens djur att hälsa på och en handelsbod i miniatyr.