Blå scilla i en plantering

Glad Påsk i Glada Hudik

Påsklov bjuder på ledighet och en massa aktiviteter. Påsken är en härlig mathelg med tid att umgås med nära och kära. Ta med familjen på en promenad i vårsolen, grilla korv ute, påskpyssla eller planera in några utflykter runt om i Hudiksvalls kommun. I vår påskguide tipsar vi om vad som händer under påskhelgen & påsklovet.

 

Aktiviteter under påsk & påsklovet

Barnens bästa påsklov

Pyssla och mys på Ystegårn i påsk. Massor med aktiviteter för alla barn under påskhelgen. Missa inget skoj under påsken, läs mer genom att klicka på länken "Påskskoj på Ystegårn" Där hittar du hela schemat vad som händer på Ystegårn under påsken.

Genom lek och lust får du trolla fram magiska sagor, underbara ursäkter, otroliga ordlekar och mystiska skämt. Utforska ordens magi och makt tillsammans med Jesper Lundby på Delsbo bibliotek den 12 april, kl.10-11.30. Passar dig från 10 år. Begränsade platser. Föranmälan senast 11 april.

Missa inte vårens sagovandring för hela familjen i Edsta skolans elljusspår utanför Hudiksvall. Datum 7-9 april, kl.11-15, start varje heltimme (biljetter köps på plats) Fika finns att köpa i entrén. Varmt välkomna!

Njut av god & vällagad påskmat

Påskhelgen är en njutarhelg för många. Inför påsken har du möjlighet att beställa och njuta av Sjögodis egna produkter. Läs mer på Sjögodis Facebooksida där du kan ta del av deras erbjudanden. Om du vill unna dig något äggstra gott! 

Under påsken är det härligt att unna sig något äggstra gott. Ystegårn erbjuder dig en kasse fylld med mat som är hemlagad från grunden. Är du nyfiken vad deras påskkasse innehåller för godsaker, kan du läsa vidare på deras Facebooksida. 

Under påskhelgen kan det vara skönt att beställa hem mat & njuta av ledigheten. Parkhyddan erbjuder dig flera alternativ som du kan välja mellan. Om du vill läsa mer, så kan du ta del av mer information på Parkhyddans Facebook. 

Kom och fira påskhelgen på Frägsta Hälsingegård med en typisk italiensk påsklunch eller middag den 7,8 eller 9 april. Mer information och bokning hittar du på Frägstas hemsida i länken ovan. Buona Pasqua som de säger i Italien!

Familjens favoriter i påsk

Massor med aktiviteter under påsklovet på badhusen i Delsbo, Hudiksvall och Iggesund. På påsklovet kan du klättra, leka och tävla med andra på vår populära och roliga hinderbana Aquatrack på Iggesunds badhus. Du kan också leka på bläckfisken på Delsbo simhall. Vill du hellre ta det lugnt kan du besöka vår familjerelax på Hudik bad & relax.

Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles raket? Här får barn vara kreativa, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga! Se öppettider och påsklovsaktiviteter här.

Besök en härlig påskmarknad med lokala hantverkare i Delsbo. Villken tur att påskhelgen är en njutarhelg för här finns gofika att köpa. Boka in långfredagen 7 april mellan 11-15, Delsbo bygdegård.

Det visas en massa härliga filmer under påsklovsveckorna. Hur mysigt är det inte att sjunka ner i en skön biostol med varma popcorn och njuta av ett äventyr på filmduken. 

Om du känner doften karamell i kvarteret så befinner du dig i närheten av Fagerströms karamellfabrik. Det är ett populärt besöksmål och numera finns en självservicebutik med generösa öppettider beläget i anslutning till fabriken.

Vill du uppleva en rolig matstund i cirkusanda med familj & vänner under påsklovet?  Hos Pinchos serveras tapas från flera delar av världen i en djungel- och cirkusinspirerande miljö. Här välkomnas gästerna av cirkusdirektören i egen hög person som generöst bjuder på popcorn.

Prova på något nytt under påsklovet!

På O´Learys kan du ta med dig familjen och äta hamburgare och titta på sport på storbilds-TV. Men visste du att ni även kan utmana familjen och vännerna i shuffleboard, biljard, racing, dart och annat roligt. Passa på att testa något nytt!

Vill du prova på orientering? Nybörjarkurs för dig som är mellan 6-15 år. Under fyra tillfällen i april får du lära dig om kartans färger och tecken, passa kartan, stämpling och deltar i en träningstävling. Gratis aktivitet för barn och förälder.

Gratis aktivitet! Vill du prova på att vara i stallet och pyssla om hästar, göra stallsysslor och prova på att rida? Hudiksvalls rid och ponnyklubb har stallöppet varje onsdag under terminen mellan 17:30-18:15. Från 7 år, föranmälan krävs.

I Iggesunds badhus finns en liten Mulle Meck-värld i form av en interaktiv barnhörna med 3-dimensionell aktivitetsvägg vid barnpoolen, med spännande och roliga saker för att locka till lek och lärande. Allt från Mulle och Buffa som pumpar vatten ur väggen ner i poolen till en verktygsvägg med lekverktyg som barnen kan dyka efter och leka med.

Passa på att besök en ny simhall under påsklovet! Lek, basta, motionera och umgås i någon av destinationens simhallar. På påsklovet anordnas extra aktiviteter på alla våra tre badhus i Delsbo, Iggesund och Hudiksvall.

Prova något nytt- testa att bowla! Spelet för alla, ta med dig familjen och vänner och boka en bana. Bowlinghallen ligger centralt i Hudiksvall, På fredagar och lördagar mellan 17-22 är det Discobowling. Varmt välkommen!

Här tipsar vi dig om boende, restauranger & caféer