påskpynt på snö

Glad Påsk i Glada Hudik

Påsklov bjuder på ledighet och en massa aktiviteter. Påsken är en härlig mathelg med tid att umgås med nära och kära. Ta med familjen på en promenad i vårsolen, grilla korv ute, påskpyssla eller planera in några utflykter runt om i Hudiksvalls kommun.

Vi har samlat flera tips på upplevelser i destinationen Glada Hudik.

Förmodligen Sveriges bästa sportpark med aktiviteter för alla generationer.
Här är 7 anledningar varför du skall besöka parken.

Björkparken i Delsbo är en aktivitetspark med skatepark, dirttrackbana, boulbana, volleybollbana, utegym, klätterställning, maxigungor, grillplats och mycket mera.

Burgare, burgare, burgare., så långt ögat kan nå. Hamburgare är APA´s grej. Den ena är inte den andra lik. Här finns något för hela familjen. Missa inte de smarriga Oreo- och ballerinashakes!

Glad Påsk på Ystegårn!
Fira påsken på Ystegårn en Hälsingegård i Forsa.
Mat och gofika serveras, äggjakt, ansiktsmålning, Bondemåndag och massa lek är några av de aktiviteter som erbjuds.

I Glada Hudik finns ett brett utbud av cykelleder i olika discipliner för stora och små. Spännande skogsstigar för cross country, natursköna vägar för landsvägscykling och leisure. Här hittar du flera tips för din cykelupplevelse i Hudiksvall.

Rolig shopping med unika butiker,
Caféer, restauranger, bio, gallerior, butiker och hantverk kantar stadens gator. Glada Hudik är en mysig småstad med ett varierat utbud i ett levande centrum som tillsammans med en mix av unika butiker och större affärskedjor bjuder in till shopping med personlig service.

Museet är en självklar mötesplats som lyfter fram de olika berättelserna om människans historiska, samhälleliga och existentiella frågor. Olika utställningar, shop och café.

Upplev friheten, gemenskapen, äventyret eller kanske bara tystnaden i naturen. I Glada Hudik är naturen nära och likaså vandringslederna. Vandra i djupa skogar, längs med havet, till fäbodvallar, förbi Hälsingegårdar och genom kultur- och odlingslandskapet.

Påskbuffe med svindlande utsikt på parkhyddan. Under påskhelgen dukar Parkhyddan på Köpmanberget upp till påskbuffé den storslagna utsikt över Hudiksvallsfjärden får man på köpet.

Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles raket? Här får barn vara kreativa, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga! Se öppettider och påsklovsaktiviteter här.

Oavsett om du är en hejare på att bowla eller nybörjare så är det här ett spel som passar de allra flesta, oavsett ålder, extra roligt är discobowling med UV-ljus och musik.
Hur många poäng får du ihop?

Hur mysigt är det inte att sjunka ner i en skön biostol med varma popcorn och njuta av ett äventyr på filmduken.

På sportbaren O´Learys kan du inte bara äta goda hamburgare och titta på sport, här kan du även vinna mot familjen och vännerna i shuffleboard, biljard, racing, dart och annat roligt. Må bästa person vinna.

1922 bestämde sig Emma Fagerström för att öppna en karamellfabrik och grundade därmed Fagerstöms karamellfabrik i centrala Hudiksvall, närmare bestämt i stadsdelen, Fiskarstan. Det var ett gediget hantverk och krävdes mycket jobb och muskler för att lyckas. Sedan dess sprider fabriken karamelldoft i kvarteret och idag drivs företaget av tredje och fjärde generationen till grundaren. Det är alltså här den kända BRAVO-kolan har sitt ursprung. Fabriken har alltid varit ett populärt besöksmål och numera finns en självservicebutik med generösa öppettider beläget i anslutning till fabriken.

Vill du ta med barnen eller vännerna på en rolig matstund i cirkusanda. Hos Pinchos serveras tapas från flera delar av världen i en djungel- och cirkusinspirerande miljö. Här välkomnas gästerna av cirkusdirektören i egen hög person som generöst bjuder på popcorn.

I Iggesunds badhus finns en liten Mulle Meck-värld i form av en interaktiv barnhörna med 3-dimensionell aktivitetsvägg vid barnpoolen, med spännande och roliga saker för att locka till lek och lärande. Allt från Mulle och Buffa som pumpar vatten ur väggen ner i poolen till en verktygsvägg med lekverktyg som barnen kan dyka efter och leka med.

Lek, basta, motionera och umgås i någon av destinationens simhallar. På Påsklovet anordnas extra aktiviteter på alla våra tre badhus.

Låna utrustning gratis! Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Här kan ni låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, stormkök och mycket mer.

Vad händer under påsklovet i Glada Hudik?