Lasse Holm & Monica Törnell | Långvinds Bruk
Datum: 10 Augusti

Lasse Holm & Monica Törnell | Långvinds Bruk

Göra Evenemang Musik & Underhållning Konsert

Fr. 495

Succén är tillbaka – sommarens sista konsert arrangeras åter i Långvind. Efter några års frånvaro är det gamla järnbruket Långvinds Bruk åter skådeplats för livemusik. I sommar är det Monica Törnell och Lasse Holm som kommer till Långvinds Bruk i Enångers socken för varsin konsert den 10 augusti.

Succén är tillbaka – sommarens sista konsert arrangeras åter i Långvind.
Efter några års frånvaro är det gamla järnbruket Långvinds Bruk åter skådeplats för livemusik. I sommar är det Monica Törnell och Lasse Holm som kommer till Långvinds Bruk i Enångers socken för varsin konsert den 10 augusti. Och vem vet, kanske gör de också gemensam sak på scen – i år är det snart 40 år sedan de vann svenska Melodifestivalen med “E' de' det här du kallar kärlek” ihop.

Beskrivning

Sommarens sista konsert arrangerades vid Långvinds Bruk 2018 och 2019. Tidigare har bland andra Tomas Andersson Wij, Engmans Kapell och just Monica Törnell spelat på konsertscenen. Det gamla järnbruket är ett fantastiskt turistmål i Hälsingland med sin brukshistoria och grannen Långvind som är ett naturreservat som blandar trolsk urskog och i stort sett oexploaterat skärgårdsområde. 10 augusti är det dags igen när Hälsinglands egna Monica Törnell och popikonen Lasse Holm kommer till Långvinds Bruk för Sommarens sista konsert.

– Vi hade två superfina konserter i Långvind 2018 och 2019. Sedan tänkte vi satsa stort inför 2020 men fick ett bekant grus i maskineriet. Det känns kul att plocka upp traditionen igen fem år senare och att göra det med en unik sammanföring av två legendarer på den svenska musikscenen på Hälsinglands finaste konsertplats, hälsar Erik Ohlsson, VD på Jubel och initiativtagare till konserten

Dörrarna öppnas: 18.00
Monica Törnell: 19.00
Lasse Holm 20.30
Popikonen Lasse Holm

Lasse Holm har under sin långa och framstående karriär etablerat sig som en av musikbranschens mest ikoniska namn. Med fem vinster i Melodifestivalen, över sjuhundra låtar släppta på vinyl och CD, samt mer än sjuttio låtar på Svensktoppen, är Lasse Holm svensk populärmusik de facto. Hans omfattande repertoar av hits har inte bara präglat flera generationer, utan fortsätter också att vara relevant och älskad av många idag. Vem börjar inte sjunga med till dom tidlösa hitsen som Canelloni Macaroni, Främling, Bra vibrationer, Högt över havet, E de det här du kallar kärlek (som tillsammans med Monica tog dem till en seger i Melodifestivalen och en femte plats i Euroviosn), Eloise, Inget stoppar oss nu m fl. när de spelar på radio? Under 2023 hade svenska folket nöjet att se Lasse göra succé i den hyllade TV-serien "Så mycket bättre" på TV4.

Sångfågeln från Hälsingland Monica Törnell

Med en mångårig karriär, hits och turnéer samt ett tiotal album i ryggen är Monica Törnell i dag en betydande sångerska och låtskrivare i Sverige. Hon har hunnit med allt från filmmusik till Eurovision och samarbetat med mängder av framträdande svenska artister i åtskilliga sammanhang. 1971, blev hon upptäckt av legenden Cornelis Vreeswijk i Söderhamn. Han tog henne under sina vingar och genom det var hon ute och turnerade i hela landet. Hon uppträdde på festivaler, gjorde folkparksturnéer, egna konserter samt syntes flitigt i tv-program. I samband med allt detta fick hon ögonen på sig på allvar och fick sitt första skivkontrakt. Hon släppte debutalbumet ”Ingica”, 1972. Efter debuten har det blivit hela 16 album. Monica Törnell blev under 2022 invald i det celebra sällskapet Swedish Music Hall of Fame. Bland de totalt 66 invalda återfinns storheter som ABBA, Cornelis och Evert Taube och nu också Monica Törnell.

Datum (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Lördag 10 Augusti 18:00 - 22:00 Långvinds Bruk