Hornslandet & Hölick
Hornslandet & Hölick
Hornslandet & Hölick
Göra Natur & Fritid Naturreservat

Hornslandet & Hölick

Ekopark Hornslandet och Hölicks naturreservat är en av de störtsa besöksmålen längs Hälsinglands kust med flera stora naturvärden.


Hornlandet är en halvö öster om Hudiksvall med en säregen och värdefull natur. De karakteristiska klapperstensfälten och den brandpräglade kusttallskogen gör det till ett spännande område att upptäcka.

På Hornslandet finns möjlighet att både vandra, cykla, fiska och bada. Eller varför inte upptäcka urbergsgrottorna eller Sveriges äldsta tall. Här finns många historiska lämningar och sevärdheter. Detta gör det till ett väldigt populärt besöksmål året om.

Det finns många vandringsleder att upptäcka, totalt erbjuder Hornslandet omkring 20-30 km vandringsleder. I södra delen av ekoparken ligger Hölicks naturreservat med flera sevärdheter som är lätta att nå längs välhållna stigar. Här finns också en gästhamn för den som vill strosa runt och titta på båtar. På norra delen av halvön kan man vandra upp till Rikstensbergets vackra vy över havet.

På Hornslandet ligger även Kuggörens fiskeläge. Ett mysigt gammalt fiskeläge värt att besöka med både kapell och stenlabyrint.

Vid Hölicks Fiskeläger finns Hölicks Havsresort som erbjuder camping, tipitält, hotellstugor och lyxiga designhus. Här finns även SPA och restaurang.
Läs mer här: www.holick.se.