Forsa Handelsträdgård Hudik Hälsingland växthus café butik
Forsa Handelsträdgård Hudik Hälsingland växthus café butik
Forsa Handelsträdgård Hudik Hälsingland växthus café butik
Forsa Handelsträdgård Hudik Hälsingland växthus café butik
Forsa Handelsträdgård Hudik Hälsingland växthus café butik
Göra Äta Lunchrestaurang

Forsa Handelsträdgård / Hennings veranda

Forsa Handelsträdgård är vackert belägen i Sörforsa, bara tio minuter från Hudiksvall. Här har trädgårdsodling haft en central roll sedan 1932.

När jag tog över verksamheten 2014 hade jag som mål att utöka verksamheten. Idag har Forsa Handelsträdgård blivit en populär mötesplats för de som vill njuta av den avkopplande miljön, handla säsongens växter eller ta en fika i vårt mysiga café.

Men trädgården är fortfarande grunden för vår verksamhet. Kom gärna hit för att få idéer och inspiration. Vi som jobbar här har en bred kunskap om växter och odling och ger dig gärna tips och råd.

Välkommen!
/Jeanette

Handelsträdgården
Odlingen är vårt hjärta. Här gror, frodas och växer vår- och sommarblommor från egen odling. Här hittar du ett stort urval av buskar och träd, perenner, sommarplantor, jord, näring, fröer, med mera. Vi kan erbjuda ett noga utvalt sortiment som passar vårt klimat och förutsättningar. Funderar du på att plantera nytt? Inspireras genom att gå runt i vår visningsträdgård och passa samtidigt på
att prata med oss, vi hjälper dig gärna med enkla råd gällande din
trädgårdsskötsel.

Butiken
Vår butik är en inspirationskälla för hem och trädgård. Här hittar du ett hållbart och handplockat utbud av allt från handstöpta stearinljus och vackra krukor till odlingstillbehör, tvålar och godis. Vi kompletterar vårt sortiment allt eftersom och har som mål att erbjuda så mycket som möjligt från lokala leverantörer. Idag samarbetar vi bland annat med Hälsingesåpa, Fagerströms karameller,
Gränsfors krukor och Växbo lin.

Hennings veranda
Välkommen till ett mysigt café med eget bageri där vi lagar allt från grunden: surdegsbröd, bullar, pajer och mycket mer. Självklart serverar vi även veganska, gluten- och mjölkfria alternativ. Menyn varierar, men du hittar alltid våra populära grillmackor med en smarrig sallad. Vi använder så mycket lokala råvaror som vi kan. Till exempel kommer mjölet från Tevekvarn i Järvsö, mozzarellan från Frägsta mejeri och skinkan från Delsbo chark. Hundar får vara med på uteserveringen. Vattenskålar finns.

Event och konferens
Fira en födelsedag, ha konferens med medarbetarna eller bjud in dina vänner till en stor fest. Det finns många anledningar att göra nåt kul tillsammans! Hennings Veranda skräddarsyr fester och evenemang efter dina önskemål. Vi erbjuder en mysig och flexibel lokal som rymmer 7 till 150 gäster i en unik miljö nära till växter och naturen.