Bara vara
Dellenbygdens Naturhälsa
Dellenbygdens Naturhälsa
Dellenbygdens Naturhälsa
Göra Natur & Fritid Vandring

Dellenbygdens Naturhälsa

Känner du dig ofta uppe i varv och har svårt för att ta det lugnt? Du önskar kanske mer tid för dig själv och bara vara. Du fascineras av naturen. Då är skogsbad något för dig..

Skogsbad handlar om att vara i naturen med öppna sinnen. Att genom syn, hörsel, smak, lukt och känsel vara mer i nuet för att komma åt lugn och avslappning. I en vardag med mycket intryck hittar många ut i naturen för att få återhämtning, där skogsbad är ett fantastiskt sätt att komma ner i varv och skärma av från allt runt omkring oss. När vi fördjupar relationen till naturen har forskning visat att vi sänker våra stressnivåer, sänker blodtryck, upplever ökad glädje, får bättre koncentration och minne, samtidigt som vi boostar vårt immunförsvar. Vi kommer till inre ro och stillhet samtidigt som vi fyller på med energi.

Under ett skogsbad rör vi oss långsamt och går ca 2,5 km, vi stannar upp och går in i så kallade skogsrum, där vi gör lite olika övningar för att lugna kroppen. I slutet på Skogsbadet får man en stund av egentid på sin alldeles egna utvalda plats och vi samlas i en ring samtalar och äter lite tilltugg och alla får en liten gåva.