Utsikt över havet med klippor i förgrunden

Hornslandet och Hölick

Hornslandet och Hölick erbjuder fina cykelvägar vid den vackra Jungfrukusten. Här finns ca  30 kilometer landsväg varvat med grusvägar för fin cykling för både den tränade och livsnjutaren.

Ekopark Hornslandet och Hölick bjuder in till härliga cykelvägar i det vackra kustlandskapet vid Jungfrukusten. Perfekta för landsvägskörning med fina asfalts- och grusvägar.

Det finns flera vägar att välja, bland annat ”Hornslandet runt”, en 30 km lång tur med varierande omgivningar. Ett vackert kustlandskap hela vägen och mysiga fiskeläget Kuggören.
Passa på att ta er ända ut på spetsen vid Kuggören (här får man gå på några ställen). Längs med vägen har ni flera möjligheter till svalkande dopp och trevliga pauser på någon av alla stränder.

Längst ut på Hornslandet ligger Hölick, ett gammalt fiskeläge med trevlig bebyggelse och vita sandstränder. Här ute finns även Hölicks Havsresort om man vill stanna över natten och äta något gott.

För er som har tillgång till bil rekommenderar vi att utgå från Hölicks gästhamn, där finns gott om parkeringar. Har ni inte bil går det även att ta buss 37, som tar er till Arnöviken, och då startar och avslutar ni rundan där istället. Cykel går att ta med på bussen för ett tillägg. För aktuell tidstabell se x-trafik.se

Svårighetsgrad: grön
Läng: 30 km