Evenemang i Hudiksvall

Happening this week

 • Konstutställning Rädslor

  tors 17 maj - sön 3 jun

  Årskurs 9 på Läroverket har en konstutställning på temat rädslor. Utställningen inleds med vernissage 17/5 kl. 18.00.

  Läs mer
 • Doktor Glas med Thorsten Flinck

  lör 26 maj

  Thorsten Flinck är tillbaka med sin berömda gestaltning av Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas, för ett fåtal exklusiva föreställningar. Den 26 maj besöker han Hudiksvalls Teatern. Det är nu det gäller att säkra din biljett!

  Läs mer
 • Hälsingegårdsdagarna

  lör 26 maj - sön 27 maj

  Smygstarta sommaren med Hälsingegårdsdagarna 26-27 maj. Hälsingegårdsdagarna är en perfekt helg att resa runt och upptäcka Hälsinglands genuina världsarv. Lagom till Mors dag öppnar hälsingegårdarna för säsongen och några av dem håller enbart öppet den här helgen.

  Läs mer
 • Grand Final 2018 - EN KULTURARVSSHOW

  ons 30 maj - tors 31 maj

  Kulturskolans elever i en föreställning om kulturarv, gestaltad med musik, dans, bild och drama.

  Läs mer
 • Musikquiz på Berget

  tors 31 maj

  Musiktävling med Örjan Gill och Gunilla Öberg

  Läs mer
 • Konst- och kulturhistorisk resa i Hudiksvalls skärgård

  lör 2 jun

  Skärgårdstur med båten M/S  Hulda med stopp på Kråkön för besök i kapellet. Antikvarie Lars Nylander berättar och föreläser under båtturen med utgångspunkt från boken ”Fiskarkapell i Gästrikland och Hälsingland” om kapellens och fiskarnas historia, med tyngdpunkt på kapellens konst. Resans mål är Kråkön med sitt fiskarkapell, uppfört av prosten Broman 1736. Båten avgår från Hudiksvalls hamn klockan 10.00 och beräknas återkomma ca: 16.00. En smakrik fisktallrik ingår i priset, som vi avnjuter på Kråkön. Vid dålig väderlek kan rutten för båtresan komma att ändras eller ställas in helt. Vid inställd båttur återbetalas hela biljettpriset.  En del av programserien Konst- och musik i fiskarkapellen under kulturarvsåret 2018.

  Läs mer