Viriditas
Datum: 2 Juli - 6 Juli

Viriditas

Göra Evenemang Musik & Underhållning

Fr. 250 sek

En glädjefylld musik och teaterföreställning om livets allvar i den fantasieggande gamla masugnsmiljön där dåtid och nutid förenas i gemensam visdom och framtidshopp. En föreställning Om Hildegard av Bingen med budskap rätt i tiden - från medeltiden om Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet,

En glädjefylld musik och teaterföreställning om livets allvar i den fantasieggande gamla masugnsmiljön där dåtid och nutid förenas i gemensam visdom och framtidshopp. En föreställning Om Hildegard av Bingen med budskap rätt i tiden - från medeltiden om Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande.

Beskrivning

Hildegard av Bingen, född 1098 i Bermersheim, död 17 september 1179 i Bingen var en abbedissa, tonsättare, mystiker, predikant och författare under medeltiden. Hildegard var bildad inom en rad områden och skrev böcker såväl som musik, predikade och anlade kloster. Teaterpubliken kommer få möta Hildegard, och människorna runt henne, i Movikens masugn som förmedlar rätta känslan av att befinna sig i ett kloster under medeltiden. Viriditas är ett ord förknippat med abbedissan Hildegard von Bingen ,som betyder vitalitet, fruktsamhet, frodighet, grönska eller tillväxt. Hildegards syn på människan som en del av naturen med en ekologisk vidsyn.

Datum (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Tisdag 2 Juli 18:00 - 20:00 Movikens Masugn
Onsdag 3 Juli 18:00 - 20:00 Movikens Masugn
Torsdag 4 Juli 18:00 - 20:00 Movikens Masugn
Fredag 5 Juli 18:00 - 20:00 Movikens Masugn
Lördag 6 Juli 18:00 - 20:00 Movikens Masugn