Gårdsvisning av världsarvsgården Erik-Anders i Asta
Hälsingegårdsvisning
Lokal researrangör och guide i Hälsingland
Göra Äta Ekologiskt & Lokalproducerat

Upplev Hälsingland 2023 - gårdarna - bruken - linet

Följ med på en 3-dagarstur och upplev besök på bl.a. världsarvsgårdarna Erik-Anders i Asta och Gästgivars i Vallsta, Movikens Masugn, Iggesunds Bruksmuseum samt Hälsinge Linneväveri och Växbo Lin.

Paketet är bokningsbart maj, juni, (ej juli) augusti och september.

I paketet, som sträcker sig från kväll dag 1 till em dag 3, ingår:
Dag 1:
Ankomst till Best Western Hotell Hudik i Hudiksvall. Middag i anrika Odd Fellows festsal.
Dag 2:
Efter frukost tar vi vägen mellan Dellensjöarna - nämnd som Sveriges vackraste väg - mot Movikens Masugn. Vi tar sedan vägen via Delsbo och följer Dellenbanans sträckning mot Näsviken, där nästa stop är på Hälsinge Linneväveri. Hungriga når vi fram till Ystegår´n Café och Bistro för en lokalproducerad lunch, för att därefter höra Ystegår´n i Hillstas fascinerande gårdshistoria. Vi åker vidare till Iggesunds Bruksmuseum för att därefter återvända till hotellet. Innan middag på Odd Fellow, får vi en guidad stadsvandring i Glada Hudik.
Dag 3:
Efter frukost njuter vi av södra Hälsingland, där första stopet blir världsarvsgården Gästgivars i Vallsta. Vi tar oss vidare till vackra Trolldalen och Växbo Krog, känd för ekologisk och lokalproducerad mat. Både vid Trolldalen och Växbo Lin (efter lunch), får vi guidning om linets betydelse för Hälsingland. Vi fortsätter resan till världsarvsgården Erik-Anders i Söderala, som också inrymmer ett världsarvscenter. Vi avslutar resan efter en smarrig fika på gårdens café.

Lokal guide medföljer under resan. Chaufförs boende och mat är kostnadsfritt.

Paketet vänder sig till researrangörer, intressegrupper m.m. som ordnar egen transport från sin hemort.