Grillar korv

Upplev sportlovet hos oss!

Magin av knarret under fötterna och den glittrande snön tillsammans med härliga dagar på kanske skidor eller skridskor i vårvintersolen smäller högt denna tid på året. Här finns massor med aktiviteter för sportlovslediga familjer. Här kommer några tips från oss!

Varmt välkommen till oss!

Se upp i backen!

För den som gillar att åka skidor utför finns Hedebacken, bara 5 min från stan.
Anläggningen har tre nedfarter, den längsta 250 meter och högsta fallhöjd 50 m.
Föredrar du längskidor finns ett skidspår i ansutning till parkeringen och pulkabacken är alltid redo att bjuda på ett spännande åk. Kurrar det i magen finns grillplats och caféet brukar hålla samma öppettider som liftarna. För aktuella öppettider se webbsida.

Mulle meck

Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles raket? Här får barn vara kreativa, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga! Se öppettider och sportlovsaktiviteter här.

STRIKE!

Oavsett om du är en hejare på att bowla eller nybörjare så är det här ett spel som passar de allra flesta, oavsett ålder, extra roligt är discobowling med UV-ljus och musik.
Hur många poäng får du ihop?

Bio

Hur mysigt är det inte att sjunka ner i en skön biostol med varma popcorn och njuta av ett äventyr på filmduken.

Hopp i plurret med
Mulle Meck

I Iggesunds badhus finns en liten Mulle Meck-värld i form av en interaktiv barnhörna med 3-dimensionell aktivitetsvägg vid barnpoolen, med spännande och roliga saker för att locka till lek och lärande. Allt från Mulle och Buffa som pumpar vatten ur väggen ner i poolen till en verktygsvägg med lekverktyg som barnen kan dyka efter och leka med.

Inomhusbad

Lek, basta, motionera och umgås i någon av destinationens simhallar. På Sportlovet anordnas roliga aktiviteter.

O´Learys

På sportbaren O´Learys kan du inte bara äta goda hamburgare och titta på sport, här kan du även vinna mot familjen och vännerna i shuffleboard, biljard, racing, dart och annat roligt. Må bästa person vinna.

Fagerströms karamellfabrik

1922 bestämde sig Emma Fagerström för att öppna en karamellfabrik och grundade därmed Fagerstöms karamellfabrik i centrala Hudiksvall, närmare bestämt i stadsdelen, Fiskarstan. Det var ett gediget hantverk och krävdes mycket jobb och muskler för att lyckas. Sedan dess sprider fabriken karamelldoft i kvarteret och idag drivs företaget av tredje och fjärde generationen till grundaren. Det är alltså här den kända BRAVO-kolan har sitt ursprung. Fabriken har alltid varit ett populärt besöksmål och numera finns en självservicebutik med generösa öppettider beläget i anslutning till fabriken.

Skridskor

Tänk att med vinden i ryggen få glida fram på en plogad isbana under klarblå himmel och strålande vintersol med blånande berg som utsikt. Ta en paus tända en värmande eld och dricka något uppfriskande.Här finns det fina förutsättningar för långfärdsåkning på skridskor. Vi har en mängd sjöar, stora som små, några av dessa finns det isbanor på. Studiefrämjandet brukar anordna ledarledda turer.
I destinationen finns även ett 20 tal isbanor med belysning, läs mer om dem här >>

Pinchos

Vill du ta med barnen eller vännerna på en rolig matstund i cirkusanda. Hos Pinchos serveras tapas från flera delar av världen i en djungel- och cirkusinspirerande miljö. Här välkomnas gästerna av cirkusdirektören i egen hög person som generöst bjuder på popcorn.

Skoter

Gillar du fart och fläkt är skoter ett perfekt sätt att uppleva vintern på. I vår destination finns det flera skoterleder att åka på.

Vinterfiske

Har du inte provat vinterfiske (isfiske) rekommenderar vi dig att göra det. Vad går upp mot den naturupplevelse du som pimpelfiskare får en strålande vinterdag när isen ligger tjock inbäddat i ett mjukt, vitt snötäcke?
Förutom glädjen att få napp tycker många av oss att det är avslappnande att sitta där på isen, tänka sina tankar högt och blicka ut över våra blå berg. Det gör ju inte det mindre trevligt om man  packar ner något gott och värmande i ryggsäcken. En aktivitet som passar både barn och vuxen. Välkommen att testa fiskelyckan i Glada Hudik!

Ut på skidtur!

Förutom de många spåranläggningarna med helt eller delvis belysta spår finns det också något för dig som vill ge dig ut på turskidorna och njuta av en härlig dag i naturen. Packa fika i ryggsäcken och ge dig ut i vår vackra natur.
Den tur- och längdintresserade kan med fördel hålla koll på www.skidspar.se där många av våra anläggningar lägger upp aktuell spårstatus.
Många av spåren sköts av ideella krafter och tar gärna emot ett bidrag genom swisch. Ut och njut!

After ski hos Ystegårn

Efter en tur på skidor i Forsabygden är det skönt att besöka Ystegårn Café & Bistro, sjunka ner i en bekväm stol och unna sig lite gofika med värmande dryck och något mättande för magen. Här finns även Butik Portlidret med hantverk och inredningsbutiken Systeryster med lokala produkter och inredning

Helgcafé på Parkhyddan med svindlande utsikt

Under helgerna öppnar Parkhyddan på Köpmanberget upp och bjuder på smarriga bakverk, kakor, crepes, sallader, soppa tillsammans med en storslagen utsikt över Hudiksvallsfjärden.

Välkommen till vinterparken!

Mötesplatsen på Möljen för gemenskap och friluftsaktiviteter.
Under fyra lördagar i mars kommer Möljens torg att erbjuda aktiviteter kopplat till fyra olika teman:

  • Snö & Lek
  • Djur & Natur
  • Kultur
  • Träning & Rörelse

Låna utrustning gratis!

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Här kan ni låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, hjälmar, stormkök och mycket mer.

Vad händer under sportlovet i Glada Hudik?