interkulturellt teater musik
25 Jan Hudiksvalls Teater

Riksteatern: Sörjen som blev

Evenemang Mässor & Utställningar Film & Teater

Vi har sett bilderna. Barnen från Finland, med namnskyltar runt halsen. De som kom till Sverige under kriget. Men vilka var de? Vad kände de? Och hur påverkade deras upplevelser kommande generationer?

Beskrivning

Akt 1. Anna Takanens pappa var ett av dessa finska krigsbarn. I Sörjen som blev tar hon med oss på en omskakande resa i historien. I en intim och personlig föreställning nystar hon ömsint, långsamt och smärtsamt upp pappans familjehistoria, och det komplicerade i att vara barn till ett krigsbarn. Föreställningen är sprungen ur Anna Takanens succébok Sörjen som blev från 2019. En familjeberättelse över tre generationer.

Under sina nästan 30 år inom teatervärlden har Anna Takanen skådespelat, regisserat och arbetat som teaterchef på Göteborgs stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern. Den 2 augusti 2020 sommarpratade Anna Takanen i Sveriges Radio och 2019 kom hennes debutbok Sörjen som blev ut, på Bonniers förlag.

”– Jag är glad att jag får resa runt med den här tidlösa berättelsen, för det finns krigsbarn överallt.” Anna Takanen

Sörjen som blev regisseras av Mikaela Hasán, konstnärlig ledare för DuvTeatern i Helsingfors, som bland annat har regisserat på Finlands Nationalteater.
Medverkande

Anna Takanen
Musiker: Harri Kuusijärvi/Niko Kumpuvaara
Akt 2: ett samtal med Anna och samtalsvärden Gunilla Kindstrand
Arrangör: Scenkonst Hudiksvall - en del av Riksteatern

Datum (<% occasionResult.length %>)

25 Januari 19:00 - 21:15