Özz Nûyen
07 Nov Hudiksvalls Teater

Riksteatern: Laika

Evenemang Mässor & Utställningar Film & Teater

Efter en uppskattad turné förra året turnerar Özz Nûjen återigen med Riksteatern i pjäsen Laika. En smart, varm och rolig pjäs där allvar och skratt går hand i hand. En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har...

Efter en uppskattad turné förra året turnerar Özz Nûjen återigen med Riksteatern i pjäsen Laika. En smart, varm och rolig pjäs där allvar och skratt går hand i hand.

En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

Pjäsen är skapad av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, som också regisserar Özz Nûjen i Riksteaterns uppsättning.

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

Prisinformation

Ordinarie 250 kr, medlem dvs. med scenpass 200 kr, ungdom till och med 25 år 150 kr. Hjälp att boka digitala biljetter finns att få på Delsbo bibliotek.

Beskrivning

På turné med Riksteatern hösten 2022. Laika hade Sverigepremiär på Riksteatern hösten 2021.

Rekommenderas från 16 år.
Medverkande

Özz Nûjen (skådespelare)
Markus Räsänen (dragspel)
Helena Bergström (inspelad röst)

Datum (<% occasionResult.length %>)

7 November 19:00 - 20:30