Nyheter från Visit Glada Hudik

Nyheter från Visit Glada Hudik

2020-11-17

Hudiksvalls besöksnäringsstrategi är här!

Välkommen på digital release!

På begäran från besöksnäringen i destinationen bjuder vi nu in till en digital lansering av vår gemensamma strategi för besöksnäringen i Hudiksvalls kommun. Vår gemensamma väg framåt till en attraktiv och välbesökt destination.
 
Den 26 november kl 13-15
 
Under 2019 och 2020 har näringslivet och kommunen tillsammans, arbetat fram vår gemensamma strategi för besöksnäringen i Hudiksvalls kommun. Vi har nu en gemensam vision och målbild för hur vår destination ska se ut år 2035.
 
Var med och inspireras till hur du kan använda denna strategi i just din verksamhet.
Digitalt och smidigt! Delta från bilen, medan du är på språng eller lyssna medan du gör något annat. Allt är möjligt.
 
Lyssna till företagaren Jerry Engström från FriluftsByn i Höga Kusten och destinationsutvecklingsproffsen Linda Wasell och Karin Gydemo Grahnlöf från Future Fridays.
 
Vi tar nu ett gemensamt kliv in i framtiden. Var med du med!
 
Anmälan sker till [email protected] senast den 24/11. Innan mötet får du en länk till arrangemanget.
 
Varmt välkommen hälsar Visit Glada Hudik

 

------------------------------

2020-10-15

Save the date
19 november kl 12-18

I Coronapandemins tid - flyttad till 28/1-2021

Besöksnäringen nu och framåt?
Läs mer i pdf:en här bredvid.

-----------------------------------

2020-09-29

Pressmeddelande

Destinationsbolaget Visit Glada Hudik upphör i nuvarande form. Det kom Visit Glada Hudiks ägare Hudiksvalls kommun och den ideella föreningen Destination Glada Hudik gemensamt fram till vid ett möte i förra veckan.

-Vi hade ett bra och konstruktivt möte, säger Ingemar Sandehult, ordförande i föreningen Destination Glada Hudik.  Det här ger en bra grund att stå på för framtida samarbete för utveckling av turismen.

Anledningen till att nuvarande bolagsform med gemensamt ägande avslutas är båda parter har känt behov av att hitta nya sätt att samarbeta för att ta nya steg i utvecklingen av Hudiksvalls kommun som destination.

-Vi behöver förtydliga rollerna i och med att kommunen har ett mer strategiskt perspektiv medan branschens perspektiv är kommersiellt. Båda behövs om utveckling av besöksnäringen som är oerhört viktig för Hudiksvalls kommun ska nå sin fulla potential. Och vi kommer att fortsätta ha ett nära samarbete även om det blir i en annan form, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam.

Mer konkret hur besöksnäringens aktörer och kommunen ska samarbeta i framtiden för att utveckla Hudiksvalls kommun som destination är för tidigt att säga, det kommer parterna fortsätta diskutera. Men att samarbete behövs är man eniga om.

-Besöksnäringen är ett av de snabbast växande affärsområdena, säger Ingemar Sandehult. Det sammantagna värdet av besöksnäringen i Hudiksvalls kommun är idag 700 miljoner kronor. Inom några år pratar vi om en miljard kronor.

------------

2020-03-20

Vägledning till dig som företagare i och med Coronaviruset (covid-19)

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) och den svåra situation som många aktörer i besöksnäringen just nu befinner sig i, vill vi tipsa er om webbplatsen Verksamt.se.
Där finns samlad information från myndigheter om det nya coronaviruset (covid-19), som är viktig för dig som företagare att känna till.
Behöver du företagsrådgivning lokalt hänvisar vi er till Hudiksvalls Näringslivsbolag, HNA.
Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor eller funderingar. Vi finns här för er! Via telefon eller mail just nu.

Ta hand om er och var starka!

---------------

2020-02-14

Melker Andersson i samarbete med Hölick Havsresort

– I år kommer vi sätta Hölick på kartan även som en kulinarisk destination. Det gör vi i samarbete med en av Sveriges mest kända krögare, Melker Andersson. Gästerna kan förvänta sig en ny tydlig matprofil som matchar Hölicks ambition. Det här ser vi verkligen fram emot, säger Clara Lindgren Tilk, som är platschef vid Hölick Havsresort.

Läs hela pressrelesen här: .pdf

 

2019-06-05

Unik skärgårdskryssning med Selma & Gustaf

Följ med på en kryssning genom Hudiksvalls skärgård, med konsert och trevlig lunch i form av en sommartallrik med lokala delikatesser. Fika ingår.

Turen avgår från Hudiksvalls hamn kl.10:00 och kryssar genom skärgården och anländer ca 11:15 till Hölicks hamn där en sommartallrik serveras till lunch med lokala delikatesser från Strömmingssundets Fisk (Inlagd sill, senapssill, rullströmming, nystekt strömmingsflundra, pepparlax och gravad lax med goda tillbehör). Sallad finns som alternativ, ange det alternativet i bokningen. Dessutom ingår kaffe/the och fika på båten, samt en goodiebag från Visit Glada Hudik

SELMA & GUSTAF
Den norrländska duon Selma och Gustaf gör en av sommarens mest exklusiva spelningar i Hölicks kapell kl. 14:00.

Selma & Gustaf är Hudik-bandet som nått ut i världen. Med debutalbumet “Stories Of” och senare singlar har de haft stora framgångar med strax över 5 miljoner streams och förutom turné över hela Sverige gjort bejublade spelningar i så väl Norge, Tyskland som USA. Under 2019 startade en ny resa med Sveriges nästa Americana-export, där de under årets första månader släppte flera nya låtar och åkte ut på turné, bl.a. tillsammans med Tomas Andersson Wij. Nu står de redo för att leverera en exklusiv spelning i Hölicks Kapell.

Efter spelningen serveras fika på båten som kryssar tillbaka till Hudiksvalls hamn och beräknas lägga till ca: 16:45.

Efter lunchen finns tid att ta ett dopp i havet, besöka SPAt på Hölicks havsresort eller ta en promenad i fiskeläget och på klipporna.

OBS! Begränsat antal platser. ENDAST 28 platser!

-------

2019-05-13

HYLLA HUDIK 10 maj 2019

Hylla Hudik är en gala som för andra året i rad hyllar hela Hudiksvall, dess näringsliv, föreningsliv och eldsjälar i totalt 12 priskategorier.
Galan ägde rum under festliga former på Aktivitetsfabriken i Hudiksvall med knappt 800 sittande och 2280 tallrikar. Det var många glada och stolta vinnare som presenterades under kvällen som varvades med tre rätters gourmet-middag, uppträdanden och flera överraskningar. Pär Johansson, galans initiativtagare och konferencier inledde kvällen med ett hyllningstal och fortsatte sedan att guida, middagsgäster, prisvärdar, artister och vinnare till sista akten.

Visit Glada Hudik var för andra året en stolt prisvärd för ”Årets Turistföretagare” där fyra företag var nominerade där Hudik Cup som representerades av Patrik Hedman och Fredrik Sundfors utsågs till vinnare.
”-Det är underbart, det är en härlig känsla, de som ska hyllas är alla våra härliga föräldrar som har jobbat 41 år”, säger Fredrik Sundfors när han tog emot priset på scenen.

Motivering Årets turistföretag:
”Under några sommardagar ökar Hudiksvalls folkmängd med över 40 procent. Här är hon som drömmer om att vara bättre än Marta, han som fångar som Ronnie. I tusental de rullar bollen, fintar och tar kontrollen. I över 40 år har Hudik enats i ett vrål, varenda gång det blivit mål”.

Erik Ohlsson, Hudikkalaset kammade hem priset för kategorin "Årets unga företagare".
”Häftigt” utbrister Erik när han får frågan om hur det känns att bli hyllad med ett pris. Erik fortsätter att berätta varför han väljer att verka i Hudiksvall trots att han numera bor i Stockholm. ”-Jag gör det här med en stor passion för stan, det ligger i ett fantastiskt läge sommartid och sen att alla som sitter här, utan företagare och personer som låter oss göra det här, under snart tio år hade det aldrig gått att göra”.

Motivering Årets unga företagare:
”Jag ska bara vara mig själv. Le om det är någonting du vill ha. Snälla, låt mig veta hur det känns att leva i en miljon drömmar. Alla vill till himmelen men få vill ju dö” En kreativ mix från årets drömuppställning, precis som det ska vara! Bakom idolernas uppträdande finns en stjärna till general som i snart ett decennium spridit strålglans till Hudikbornas glädje. Nu blir det mer kalas!
Prisvärd för denna kategori var Hälsinglands Sparbank.

Vi vill rikta ett rungande HURRA och ett STORT GRATTIS till Årets Turistföretagare, Hudik Cup samt Årets unga företagare Erik Ohlsson, Hudikkalset. Tack för det ni bidrar till i vår kommun och lycka till.

-------------------------

2019-05-07

Sommarkampanj

Under perioden 1 juni-30 september kör vi kampanjpris på annonseringen via de digitala skyltarna.
Kampanjpris: 500:- exkl moms/24h exponering (ord. pris 1500:-). Max 3 dygnsbokningar/aktör eller evenemang. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.
Redan bokade exponeringar under denna period erhåller även kampanjpris.

Välkommen med din bokning!

Vänligen notera att vi behöver din bokning senast tre veckor innan exponeringstillfället

Läs mer

----------------------------

2019-03-01

VÄLKOMMEN på mingel med Visit Glada Hudik

Visit Glada Hudik tillsammans med konstnären, artisten och kosmopoliten Per Sonerud bjuder in till mingel.
Kom och träffas och låt dig inspireras till ett besök i Glada Hudik. Vi bjuder på ett smakprov av lokala delikatesser från Glada Hudik, Hälsingland.
När: 26/4 Tid: 16.00 - 20.00
Plats: Före detta Doktor Glas, Kungsträdgården, Stockholm

Varmt Välkomna hälsar Visit Glada Hudik och Per Sonerud.

-------------------

2019-02-25

Drop-In CBIS-verkstad

Välkommen!

Måndag 18 mars kl 9-15, sal B Kommunhuset
Måndag 13 maj kl 9-15, Oceanen Kommunhuset
Måndag 14 oktober kl 9-15, sal C Kommunhuset

------------------

2019-02-14

Strandpiren i White Guide 2019!

Restaurang Strandpiren finns med även i år på White Guides prestigefyllda lista över Sverige bästa restauranger. Det är totalt 600 restauranger i Sverige som har valts ut för sin goda kvalitet och service, och i år var kvaliteten ännu högre än tidigare.

Stort GRATTIS säger vi!

"Det känns fantastiskt kul! Att få bli utvald bland Sveriges bästa restauranger och den hårda konkurrens som är idag." Säger Erik Hedberg på Strandpiren. 

---------------

2019-02-05

Inbjudan
Årets första frukost med Visit Glada Hudik

Onsdag 13 februari
Kl: 7.30-10.00
Avholmsberget, Dellenbygden

Talare:
Per Hjärpsgård, Visit Glada Hudik och Agneta Olsson, Avholmsberget hälsar välkommen
Översiktsplan Hudiksvall, Christina Englund, Stadsarkitekt
UF-mässan, Oskar, Ung Företagsamhet
Evenemangsbidrag/föreningsbidrag, Kultur- och fritidsförvaltningen
Sprint-SM orientering, Catherine Vennberg

Vi bjuder på frukost! Anmälan till [email protected] senast 8 februari. Meddela gärna om du har någon allergi.

Frukost serveras från kl. 7:30
kl: 8:00 går första talaren upp på scenen.
OBS! Begränsat antal platser.

--------------

2019-01-30

Vi har fått information om den kommande sprintSM i orientering som genomförs i Hudiksvall
//

Nu är det bara fyra månader kvar (läs 30 januari) till att Hälsinglands orienteringsklubbar välkomnar Sveriges orienteringselit till den första utmanande tävlingen av SM-tävlingar under vår och höst 2019.
Först ut är sprint-SM som genomförs i centrala Hudiksvall och arrangeras av Forsa OK, Hudiksvalls OK, Ljusdals OK och OK Dellen den 30 maj till 2 juni, under Kristi Himmelfärdshelgen.
Planeringen har pågått under en längre tid och nästan hela staden är avlyst område sedan två år tillbaka för tävlande och ledare. Sprint är en ganska ny distans jämfört med den traditionella skogsorienteringen, men bjuder även den på utmaningar som kräver vissa specialiteter hos löparna. Framförallt gäller det att ta snabba beslut av vägval i hög fart. Och då gäller det att hinna se alla detaljer som påverkar vägvalet, allt från underlaget, staket och andra ej passerbara hinder.
Torsdagen är en ankomstdag och på fredagen är det kval för den individuella sprinten samt en publiktävling i medeldistans i skog. På lördagen är det final individuell sprint och därefter får publiken utmanas på samma banor som elit i form av öppna banor. Ungdomar erbjuds också att tävla. På söndagen avslutas arrangemanget med sprint-stafett för alla deltagande SM-klubbar, men även här bjuds publiken att springa stafett på samma banor.
- Vi är riktigt taggade för vårt kommande uppdrag att kunna leverera ett SM-arrangemang, med högsta kvalité på både banor, arenor och service, så de tävlande känner att detta blir ett minne för livet. Och gärna kommer tillbaka till våra framtida evenemang, säger tävlingsledaren Lars Eklund.

Vid frågor kontakta Catherine Vennberg, ansvarig kommunikation, media och marknadsföring under sprint-SM i Hudiksvall.
Tel 0730-46 33 02, mail [email protected].
Mer info på www.sprintsm2019.se, www.sm2019.se.Följ oss gärna på Sprint-SM-2019 via Facebook.

//

------------

2019-01-17

Bäst i sociala medier

2019 börjar bra! Vi på Visit Glada Hudik har blivit rankade 1a respektive 2a i Sverige på Facebook och Instagram bland turistinformationer. Det är analysverktyget Smampion som tagit fram denna ranking. Ett resultat av strategiskt och målinriktat arbete. 

Therese Blomdahl Dahlin, destinationsutvecklare säger så här: "Det riktigt roligt att hårt och strategiskt arbete har gett resultat. I mitt jobb som destinationsutvecklare är det här en av de delar som jag gillar extra mycket och det gäller att hela tiden hålla koll på vad som är på gång i destinationen, plocka upp de aktiviteter och evenemang och andra guldkorn som förgyller vardagen för våra invånare samt lockar hit besökare. Genom våra inlägg stärker vi varumärket Glada Hudik, skapar intresse och nyfikenhet hos våra följare att upptäcka vad Glada Hudik och Hälsingland har att erbjuda". 

------------

2019-01-10

Premiär för Pinchos Hudiksvall

Imorgon fredag, 11 januari, slår Pinchos upp portarna i Hudiksvall. Restaurangen är inrymd i nyrenoverade Monitorhuset. Bakom satsningen står Radjo och Marie Askander, krögare och entreprenörer sedan ca: 20 år tillbaka.

Premiärdagen blev fullbokad på 20 min och gästerna kommer att bjudas på tapas från flera matkulturer i världen. De får en färggrann matupplevelse i djungel- och cirkusinspirerande miljö.

Bokning av bord och mat fixar du smidigt genom en app och gästerna välkomnas av cirkusdirektören i egen hög person vid entrén och som visar vägen till kvällens bord.

Pinchos går hem hos de flesta som söker efter god mat i en annorlunda omgivning, ung som gammal.

Pinchos Hudiksvall

-------

 2019-01-09

Vi har fått den glädjande nyheten att Veteranskoterevenemanget BonnBagers kör i år igen.
//

BonnBagers Festival 2019!

Vad är BonnBagers Festival och varför är det sådan publiksuccé?

BonnBagers har med ett genuint intresse strävat efter att finna det lekfulla och charmiga som finns i veteranskoterkulturen.

Blanda ihop det med spännande racing och banbrytande klasser som inte skådats någonsin i veteranskoter-världen så har vi ett i särklass vinnande koncept och en riktig heldag både för åskådare och åkare.

I år är det fjärde året som vi arrangerar våran veteranskotercross i Hålsjö, Norrbo. Strax utanför Hudiksvall.

Efter fjolårets uppehåll från skotercrossen då vi arrangerade gräsklipparrace istället är vi nu extra taggade för att köra skotercross igen.

Anmälningar har redan börjat strömma in bland dom tävlande och evenemanget sprider sig bredare och bredare.

Under BonnBagers Festival 2017 hade vi 30st tävlande ekipage med allt från dieselskotrar, veteranskotercross-veteraner till gengasmodifierade skotrar.

Publiken uppskattade vi till ungefär 600 - 700 personer.

Vår känsla är att vi i år kommer ta ett rekord i både tävlande och åskådare!

Med Vänlig Hälsning
Simon Lindqvist, BonnBagers

Mer information:
BonnBagers Festival 2019
Datum & Tid: 16/2 kl 11:00
Plats: Hålsjö 25, Hudiksvall
Gratis Inträde för åskådare
Barnvänligt (hög ljudvolym kan förekomma)
Mat och dryck kommer att säljas

//

 --------

2019-01-07

Ny medarbetare

Vi välkomnar Jenny Gustafsson som ny medarbetare hos oss. Hon kommer arbeta som destinationsutvecklare och kommer senast från Bollnäs kommun, där hon jobbat som destination- och turismutvecklare. Med sin breda kompetens och erfarenhet inom destinationsutveckling kommer Jenny att komplettera Visit Glada Hudiks team och utveckling.

--------------

 

2018-11-27

Inbjudan
Årets sista frukost med Visit Glada Hudik

Fredagen 14 december
Kl: 7.30-9.30
Aktivitetsfabriken, Hudiksvall

Talare:

Per Hjärpsgård, Visit Glada Hudik summerar sommaren och berättar om Besöksmagasinet 2019
Karin Snell, Aktivitetsfabriken
Ystegårn Café & Bistro
Agneta Olsson, Avholmsberget
Stefan Barenfeldt, landsbygdsstrateg i kommunen
Erik Olsson, Hudik Kalaset

Tomtegröt serveras från kl. 7:30 kl: 8:00 går första talaren upp på scenen.
OBS! Begränsat antal platser.

 

2018-03-08

Hylla Hudik! Hudiksvalls egen företagsgala

27 april är det dags för Hudiksvalls egen företagsgala, Hylla Hudik! En glittrande galakväll där vi hyllar extra ordinära insatser som gjorts under 2017. En fullmatad kväll med massor av hyllningar av näringslivet, kommunen och personer som gör Hudiksvalls kommun till en gladare plats att bo på.

Det finns nio priskategorier varav Visit Glada Hudik AB är prisvärd för Årets Turistföretag 2017. De nominerade är:

 • Ystegårn Café & Bistro
  En aktör med många idéer och satsningar som sätter byn Hillsta och Hudiksvall som destination på kartan. Aktören arbetar hårt för att förlänga säsongen och erbjuda aktiviteter och evenemang året om. De jobbar dessutom för hållbarhet främst genom att jobba med lokala producenter.

 • Dellendröm
  Tre entreprenörer som har gått ihop för att utveckla området kring ”Hälsinglands riviera”, Fönebo Camping. Här byggs moderna Hälsingehus för strandnära stuguthyrning, man utvecklar samtidigt campingen och restaurangen. Entreprenörerna utvecklar även naturaktiviteter så som vandring på leder, skidor, skridskor etc. Här har vi några som arbetar för att skapa arbetstillfällen på orten och samtidigt marknadsföra den vackra plats som Dellenbygden är. 

 • Avholmsberget Restaurang
  Tiotusentals besökare åker upp på berget med Hälsinglands vackraste utsikt sommar efter sommar. Ett givet besöksmål i vår destination. Med hårt arbete lyckades arrendatorn Agneta få igång Avholmsberget Restaurang inför sommaren 2017 och kunde erbjuda alla besökare något mer än bara vacker utsikt.

 • Hölick Havsresort
  En aktör som investerar och bygger för att kunna erbjuda en helhetslösning som Hudiksvall har saknat; boende med olika typer av valmöjligheter, relaxavdelning, konferens, äventyrsgolf och restaurang.

 • Dellenbanans Vänner
  En ideell förening som sätter Delsbo och Hudiksvall som destination på kartan! Tusentals besökare från hela Sverige kommer och cyklar dressin i Delsbo från maj till september. Med Dellenbanans Vänners värdskap och engagemang återvänder många besökare år efter år för att ta sig en tur längsmed Dellenbanan.

Läs mer om galan: http://hyllahudik.se/

------------

2018-03-01

Visit Glada Hudik AB söker Turistinformatör/destinationssäljare

Yrke: Turistinformatör/destinationssäljare
Arbetsplats: Visit Glada Hudik AB, Hudiksvall
Period: april – augusti 2018
Arbetstid: Cirka 50%
Lön: Timlön
Sista ansökningsdag: Rekrytering sker löpande
Ansökan skickas till: [email protected] (skicka CV + personligt brev)
Frågor om tjänsten: Per Hjärpsgård, VD, telefon 0650-191 00

Läs mer

 

2018-02-27

Tävling - Döp de märkta gässen

Nedan finner ni en länk till en FB-sida med en namngivningstävling
Det är 5st gäss som ska döpas, så 5 vinnarnamn kommer bli belönad med 1 biobiljett var.

Länk till FB och bilder på gässen

---------

2017-11-22

Annonsera i Visit Glada Hudiks besöksmagasin 2018!

Planeringen är i full gång inför vårt besöksmagasin 2018 som är ett gratis inspirationsmagasin fullproppat med reportage, tips och inspiration på vad besökare och kommuninvånare kan uppleva i Hudiksvalls kommun som destination - under hela året. Det är en självklar del i marknadsföringen av destinationen och tidigare års upplagor har varit mycket uppskattade bland våra besökare. Nu siktar vi på att det ska bli ännu bättre och satsar därför i år på mer inspiration! Som ett komplement till besöksmagasinet satsar vi dessutom på att få in ännu fler besökare till webben, där man kan ta del av mer utbud i vår destination.

Nu har du som företagare, organisation eller förening möjlighet att marknadsföra din verksamhet genom att annonsera i besöksmagasinet 2018.

Var, när och till vem kommer magasinet delas ut?

Magasinet trycks i 10 000 exemplar och distribueras med start maj 2018. Vi delar ut magasinet året ut i Hudiksvalls kommun och runtom i Hälsingland. Exempel på var dessa delas ut ser du här nedan:
- Turistinformationen i Hudiksvall
- Hos våra InfoPoints i Hudiksvalls kommun
- Vid evenemang så som Hudikkalaset, Delsbo-, Norrbo- och Bjuråkerstämmorna, V75 och Hälsingemarknad
- Specifika marknadsaktiviteter

Besöksmagasinet finns även att ladda ner på www.visitgladahudik.se.

Priser

Helsida: 8000 kr exklusive moms
Halvsida: 5000 kr exklusive moms
Kvartsida: 3000 kr exklusive moms

För mer detaljer om format och kvalitet på magasinet se länk: http://bit.ly/2jOIC53

Teckna destinationsavtal – få annonsplats på köpet

Om du väljer att teckna ett destinationsavtal med Visit Glada Hudik AB ingår en kvartsidesannons i besöksmagasinet 2018. Du får dessutom rabatt på halvsida- och helsidesannons. Läs mer om destinationsavtal här

Läs mer och boka annonsplats

Läs mer om besöksmagasinet och hur du bokar annonsplats via länken: http://bit.ly/2jOIC53

-----------

2017-11-13

Grattis Kungsgården Långvind!

Kungsgården Långvind tog silver i kategorin vandrarhem/hotell i Svenska turistföreningen (STF) tävling "Årets kudde".

--------------

2017-09-14

Nytt nyhetsbrev ute! September 2017

Läs Visit Glada Hudiks nyhetsbrev för 2017 här

---------------

2017-08-31

Hälsingegårdsmagasin nominerat till Svenska Designpriset

Magasinet Världsarvet Hälsingegårdar har nominerats till det prestigefyllda Svenska Designpriset.

Det är första utgåvan av magasinet, som kom ut i maj 2017, vilket innehåller allt från stora reportage till värdefull information om hälsingegårdar att besöka. Från 4 till 11 september får allmänheten rösta på sin favorit bland de nominerade.

– Magasinet har fått väldigt fint mottagande överallt och vi har nått ut till fler och nya målgrupper än vi gjort tidigare, säger Charlotta Netsman, som varit huvudredaktör för magasinet och ansvarig för projektet Samverkansbryggan Hälsingegårdar, som tillsammans med Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg står bakom magasinet.

Världsarvet Hälsingegårdar ser med spänning framemot prisutdelningen av Svenska Designpriset, som äger rum den 19 oktober på Liseberg i Göteborg. Då kommer sammanlagt 23 guldmedaljer, 20 silverdiplom samt Juryns pris och Årets våghals utdelats. Magasinet har nominerats i kategorin Magasin.

Röstningen på de nominerade bidragen är öppen för alla och pågår mellan den 4 och 11 september.
Mer information:
Om tävlingen  - Designpriset  
Rösta på bidragen till tävlingen

Magasin Världsarvet Hälsingegårdar

---------------------

2017-06-21

Upplev Hudiksvalls skärgård i sommar!

Åk på en mysig halvdagstur genom Hudiksvalls skärgård med M/S Hulda.

Under sommaren 2017 finns en unik möjlighet att under tre torsdagar i juli kryssa med M/S Hulda genom Hudiksvalls skärgård. Turen avgår från Hudiksvalls hamn, förbi Hornslandet, ner till Agön där vi stannar för lunch innan vi kryssar vidare mot Innestön. Om vädret tillåter gör vi ett stopp strax utanför naturreservatet Tihällan och tittar på sälar. Turen avgår kl. 10.00 och är tillbaka i Hudiksvalls hamn ca kl. 15.00.

Till lunch serveras en fantastisk sommartallrik på Agön med lokala delikatesser från Strömmingssundets Fisk i Hudiksvall. Vad sägs om inlagd sill, senapssill, rullströmming, nystekt strömmingsflundra, pepparlax och gravad lax med goda tillbehör?

Begränsat antal platser, först till kvarn!
Reservation för inställd tur vid för få bokningar. Vid inställd tur gäller full återbetalning.

----------------------

2017-05-22

Ska vi äta lunch?

HNA & Visit Glada Hudik äter lunch tillsammans en gång per månad.
Vi pratar utveckling och samarbeten. Luncha gärna med oss, tillsammans utvecklar vi Hudiksvall.

• 13/6 STRANDPIREN
• 4/7 MÖLJENS CAFÉ & GRILL
• 1/8 MEZZA LOUNGE
• 5/9 RADJOS
• 3/10 SVANBACKEN
• 7/11 WAYNE´s COFFEE
• 5/12 GOLD NUGGETS STEAKHOUSE

(Platserna kan ändras, på hna.se/kalender finns aktuell info)

------------------

2017-04-22

Nya aktörer i Glada Hudik i sommar

 • Ny arrendator på Avholmsbergets restaurang

”Om jag hade en ´bucket-list´, så skulle ’att driva restaurang på Avholmsberget’ finnas med på den listan! Den glädje och tacksamhet jag känner inför att få jobba på den här underbara platsen hela sommaren, den känner inga gränser. (…) Jag ser med glädje och nyfikenhet fram emot att få möta alla turister, bussresenärer och så klart alla ortsbor, och få känna att ni älskar platsen lika mycket som jag. Jag, min familj och personal vill att ni ska få era förväntningar uppfyllda med råge, både vad gäller miljö och mat” skriver den nya arrendatorn Agneta Olsson på anläggningens Facebooksida.

Avholmsbergets Restaurang smygöppnar den 25 maj och kommer också att ha öppet för Mors dag den 28 maj. Sommaröppet från den 2 juni: öppet alla dagar mellan kl 11 - 20 fram till slutet av augusti. Mer info och detaljer på Facebook: Avholmsbergets Restaurang

Andra spännande nyheter inför sommarsäsong 2017 (hör gärna av dig om du har fler uppslag!)

 • Hudiksvalls nyaste hotell, Strandpiren, öppnar i mitten av maj. Bakom satsningen står krögarparet Elida Burman och Erik Hedberg. www.strandpiren.se
   
 • På Möljen finns i år ännu fler möjligheter att äta gott, när Radjo Askander och Magnus Olsson öppnar restaurang Torget. Den nya sommarrestaurangen på Möljen är tänkt att öppna till midsommar och hålla öppet september månad ut. FB: Torget
   
 • I Fönebo lockar det nybyggda området Dellendröm med stugor, café och lekområde för barn redan många. Nu är det bekräftat att områdets grundare, Sven-Åke Persson, också köpt Fönebo Camping. www.dellendrom.se och www.fonebo.com

-------------------

2017-04-22

Nytt på personalfronten hos Visit Glada Hudik

LYCKA TILL!
Vi önskar Therese Blomdahl Dahlin lycka till på sin föräldraledighet. Therese går på ledighet 28/4 och är tillbaka under januari 2018.

Veronica Fjäll avslutar sin tjänst hos oss den 28/4 för att flytta till Stockholm. Vi tycker att det är mycket tråkigt att Veronica med all sin kompetens och kunskap slutar, men önskar henne stort lycka till med flytt och med det nya jobbet.

Malin Löthmyr som arbetar med teknisk support hos oss kommer att gå ner från 75% till 50% under perioden maj till dec 2017, för att arbeta i ett projekt som drivs av vår delägare Destination Glada Hudik. Lycka till, Malin!

VÄLKOMMEN!
Som vikarie för Therese välkomnar vi Monika Westin tillbaka till Visit Glada Hudik. Monika jobbade hos oss under sommarsäsongen 2016 och vi är mycket glada över att ha henne tillbaka. Monika kommer att arbeta 80% från juni till 31:a december 2017.

Välkommen säger vi också till Emma Carlsson, som börjar sin tjänst som destinationsutvecklare hos oss i mitten av juni. Senast kommer Emma från en tjänst som kommunikatör vid lärandeförvaltningen på Hudiksvalls kommun. Med sin kompetens och erfarenhet kommer Emma att komplettera Visit Glada Hudiks arbete och utveckling.

Saga Nordvall Dässman är anställd som sommarpersonal hos oss april-augusti. Saga kommer närmast från ett timvikariat hos våra grannar Mulle Meck. Vi är säkra på att hon kommer göra ett grymt bra jobb i frontdesk i sommar där hon tillsammans med övrig personal kommer ta hand om våra besökare. Varmt välkommen, Saga!

----------------

2017-04-22

2-årsjubileum med Jerry Engström

Den 4 april firade Visit Glada Hudik 2-årsjubileum genom att bjuda in till en fartfylld föreläsning med Jerry Engström. Vi bjöd på enklare middag, brownie och kaffe. Ett 40-tal personer firade bolagets födelsedag med oss.

VD Per Hjärpsgård inledde med att berätta om några av de saker vi är stoltast över att ha genomfört under dessa år.

 - Att vi nationellt ligger i framkant när det gäller arbetet med våra infopoints (i år har vi utökat antalet från 10 st till 13 st IP som finns utplacerade i vår destination!) Läs mer om våra infopoints här.

 * Det kontinuerliga och enträgna arbetet med vår webb, där vi idag har 523 produkter online.

 * Årets Besöksguide som kommer i ett nytt format, och precis blivit lämnad för tryck

 * Att vi kommit igång med den mötesserie som vi kallar för ”Frukost med Visit Glada Hudik”

 * Arbetet med de digitala skyltarna längs E4 och RV 84, där vi börjar närma oss en fungerande samarbetsmodell mellan bolaget och Hudiksvalls kommun.

Vi ser mycket fram emot kommande års arbete.

Jerry Engström har bland annat arbetat som global marknadschef för Fjällräven och är idag verksam med den Stora Turismpriset-nominerade FriluftsByn i Höga Kusten. Jerry delade under sin föreläsning med sig av sina bästa tips om hur man bygger ett starkt platsvarumärke och lockar fler besökare. För mer information från Jerry, se hans hemsida www.jerryengstrom.se

Visit Glada Hudik planerar att i samarbete med Jerry arrangera en heldagsworkshop med tema ”Bygg ett starkt varumärke” under hösten 2017. Håll utkik efter mer information i våra utskick.

----------------

2017-04-21

Besöksguide Glada Hudik 2017

Nu är den klar! Ett par månaders hårt och intensivt arbete har resulterat i en innehållsrik besöksguide som nu finns att ladda ner HÄR. Eftersom ni aktörer försåg oss med mängder av spännande material beslutade vi att utöka antalet sidor i guiden – från 64 till 100!

Besöksguide Glada Hudik 2017 är tvåspråkig (svenska/engelska) och trycks i en första utgåva om 15000 exemplar. 

Så här har arbetet sett ut:

November 2016:
Framtagning av informationsmaterial,
framtagning av prislista,
rutiner för insamling av material

December 2016:
Utskick av nyhetsbrev där vi puffar för Besöksguide 2017

19 januari 2017:
Erbjudande om deltagande i Besöksguide 2017 (första utskick till vårt adressregister)

26 januari 2017:
Påminnelse om deltagande i Besöksguide 2017

16 februari 2017:
Deadline för inlämning av material

19 – 27 februari 2017:
Jakt på material! Vi ringer och mejlar aktörer för att få in uteblivet material. Vi producerar egna texter och inventerar bilder. Intervjuar ambassadörer och för dialog med vår layoutare. Vi korrekturläser, skriver engelska texter, rättar stavfel.

27 februari 2017:
Materialet går till layout

29 mars 2017:
Korrektur skickas ut till medverkande aktörer

Slutgiltiga ändringar görs.

5 april:
Besöksguide Glada Hudik 2017 skickas till tryck.

Beräknat leveransdatum för Besöksguide Glada Hudik 2017 är i början av maj. 

------------------------

2017-04-10

Kommunen erbjuder inga ställplatser för husbil

I och med ombyggnationen av Kattvikskajen – som under många år varit ett populärt område för husbilsfantaster - får vi många samtal med frågor om ställplats för husbilar.

Tekniska förvaltningen vid Hudiksvalls kommun svarar så här: Hudiksvalls kommun har ingen uppställningsplats för husbilar. Vi hänvisar istället till kommunens campingplatser. För mer information besök www.visitgladahudik.se

Om du vill besöka Hudiksvalls centrum och parkera* med husbil rekommenderar vi parkeringen Drottninggatan efter Lillfjärden. På parkeringarna Tullhuset och Stenkajen finns ett fåtal parkeringsplatser som är tillräckligt rymliga för en husbil att parkera. Dessa tre parkeringar är avgiftsfria. För mer information och karta över våra parkeringsplatser besök www.hudiksvall.se/parkering

Avloppstömningsstationen som finns på Kattvikskajen kommer vara öppen under säsongen 2017.

*Uppställning är om man ställer upp husbilen och tänker sova och bo i den. Parkering är något annat och det kan man göra på våra vanliga parkeringsplatser, i mån av plats. 

-------------------

2017-03-29

Den officiella Glada Hudik-bakelsen finns på Dackås Konditori.

Hur smakar Glada Hudik? Det var upp till kommunens konditorer att tolka när Visit Glada Hudik utmanade i bakelsetävling. Dackås Konditori tog hem priset i hård konkurrens.

Fem konditorier deltog i tävlingen; Tewe’s Konditori, Dackås Konditori, Mellankvarn och Hudik Bröd. Juryn bedömde bakverken utifrån tre kriterier; utseende, smak och storytelling/innehåll.

 • Det är klart att Glada Hudik ska ha en egen bakelse! säger Veronica Fjäll, destinationsutvecklare på Visit Glada Hudik. Vi är otroligt glada över att konditorerna sluter upp så här.

 • Vår förhoppning är att många besökare och invånare ska få njuta av Glada Hudik-bakelsen framöver. Ett av kriterierna för att delta i tävlingen är att bakelsen ska finnas för försäljning till allmänheten under sommaren 2017.

Juryns arbete var tufft – fyra delikata bakelser bedömdes och striden om förstaplatsen var jämn.

 • Det här kommer att bli svårt tycker Cia Olsson

 • Enhällig jurry enligt Linus Larsson. Juryns ordförande

Motiveringen till vinsten lyder: När både smak och textur samspelar föds en bakelse eufori. Chokladen harmonierar oss lycklig med den fjäderlätta lingonmoussen. Därtill ett stänk av salt som överraskar. Allt tillsammans är en bakelse väl värdig Glada Hudik.

Bakelsetävlingen arrangeras av destinationsbolaget Visit Glada Hudik AB, som i april firar 2-årsjubileum.

JURYN

Linus Larsson – Hela Sverige bakar-Linus
En plattsättare som älskar att baka! Linus Larsson vann den tv-sända baktävlingen ”Hela Sverige bakar” år 2015. Efter vinsten i det populära tv-programmet har han givit ut boken ”Baka med Linus”. Han driver också bloggen Linus Creative Kitchen, när han inte jobbar som plattsättare vill säga.

Cia Olsson – Skådespelerska, sångerska, artist, manusförfattare.
Cia Olsson har många strängar på sin lyra. Just nu aktuell med den tredje och sista föreställningen i projekt Scenplats Hudiksvall – ”Ett bloss i natten”. Cia har under sitt manusskrivande verkligen grävt under ytan när det gäller Hudiksvalls historia. Detta i kombination med god smak för fika gör henne till ett självklart val i vår bakelsejury.

Kristina Hjärpsgård – Bakelseälskande lokalinvånare, tillika moster till Visit Glada Hudiks VD.

Elsa Swing – Bakelseälskande kommuninvånare och elev på restaurangskolan i Hudiksvall

-------------------------------------------------------

 

2017-03-10
VÄLKOMMEN till 2-årsjubileum, varumärkesworkshop och rekryteringsträff!
Våren närmar sig och fyllda av energi är vi jätteglada över att kunna bjuda in till flera spännande aktiviteter i början av april!

_________________________________________________________________________________

Visit Glada Hudik bjuder in till 2-årsjubileum
Varmt välkommen till vårt 2-årskalas den 4 april. Visit Glada Hudik AB bildades i april 2015 och vi vill gärna fira dessa två år, med dig!

Vi är mycket glada över att få fira vårt 2-årsjublileum med ett besök av Jerry Engström, tidigare Global Marknadschef för Fjällräven och idag verksam med den Stora Turismpriset-nominerade FriluftsByn i Höga Kusten. Jerry delar med sig av sina bästa tips på hur man bygger ett starkt platsvarumärke och lockar fler besökare. Läs mer HÄR. 

Begränsat antal platser! Först till kvarn.

Information: Tisdag den 4 april / Kl. 17.00 – 20.00 / Odd Fellow, Kungsgatan 24, 824 30 Hudiksvall
Anmäl dig senast den 31 mars till [email protected] Ange ev. specialkost vid anmälan.

__________________________________________________________________________________________

BYGG ETT STARKT VARUMÄRKE. Visit Glada Hudik arrangerar heldagsworkshop med Jerry Engström 
Ta chansen att under en intensiv heldag inspireras och arbeta dig fram till hur just ditt företag kan ta sig igenom bruset. Läs mer HÄR.

För vem: Små och stora besöksnäringsföretag som vill växa.
När: Onsdag 5:e April 08:30 – 17:00. Lokal meddelas senare.
Pris: 3700 kr per företag. Max 2 deltagare per företag. Servicekundspris 2900 kr/företag.
I priset ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch för max 2 personer. Ange i anmälan hur många ni blir.
Anmälan: senast den 26 mars till [email protected]. Ange ”workshop” som ämne. Anmälan är bindande.
Minimum: 5 företag. Max: 10 företag.
Arrangör: Visit Glada Hudik AB

___________________________________________________________________________________________

REKRYTERINGSTRÄFF för aktörer inom besöksnäringen
Arrangörer: Destination Glada Hudik ideell förening, Nordanstig Turism och Arbetsförmedlingen

Aktörer erbjuds plats vid bord för att presentera sin verksamhet samt vilket behov av sommarpersonal som eftersöks till sommarsäsongen -17. Arbetssökande medtar eget CV och väljer att träffa de medverkande aktörerna till bords i form av speed-dating (ca 5-7 min). Mer information och anmälan: [email protected]

 

 

2017-02-08
Vill du vara med i Besöksguide Glada Hudik 2017? 

Vi planerar nu för fullt inför sommaren, och är mitt i produktion av Besöksguide Glada Hudik 2017. Besöksguiden trycks i 15 000 ex. och är en mycket populär produkt som delas ut till besökare och invånare på olika platser och evenemang. I vår besöksguide kan du synas med en informationstext (max 280 tecken) eller genom att köpa en annons. För prislista och mer info, följ denna länk: KLICKA HÄR! eller mejla oss på [email protected] 

NYHETER FÖR I ÅR:
- Nytt format - A5
- Möjlighet att boka ANNONS! Teckna ett 2-årigt avtal för extra förmånligt pris.
- Större upplaga - 15 000 ex.
- Nytt namn: BESÖKSGUIDE

 

2017-02-08
Frukost med Visit Glada Hudik

Den 15 februari bjuder vi in till frukostmöte på vackra Björkede Gård i Delsbo. Kom och träffa oss och andra, njut av en trevlig frukostsmörgås och lyssna till våra inspirerande frukostgäster. Karin Snell föreläser om Varumärke/Kommunikation och Per Hjärpsgård berättar om vårt deltagande under SM-veckan i Söderhamn. Anmäl dig senast den 9 februari till [email protected] 

 

2017-02-06
Café Bränneriet söker arrendator

Arrendator sökes för drift av café, restaurang och boende vid Långvindsbruk.
Långvind en idyll - vi söker dig som gör den levande.
Planerad start för verksamheten  är sommaren 2017.

Långvind med sin bruksmiljö ligger ute vid havet mellan Hudiksvall och Söderhamn, cirka 10 km från motorvägen.
Kontakta: Mats Persson 070-597 11 16, [email protected]

 

2017-02-02
Frukost med Visit Glada Hudik

Vi vill gärna träffa dig! Den 15 februari bjuder vi in till frukostmöte på vackra Björkede Gård i Delsbo. Kom och träffa oss och andra, njut av en trevlig frukostsmörgås och våra inspirerande frukostgäster.

Vi bjuder på frukost! (OBS! Anmälan krävs).
Tid: Onsdag den 15 februari
Frukost serveras kl. 07.45. Programmet pågår kl. 08.15 – 09.15

Plats: Björkede Gård, Ringstavägen 18, Delsbo

Anmäl dig: senast den 9 februari till [email protected]
eller 0650-191 00. Ange eventuella matallergier vid anmälan.

Varmt välkommen!

2017-01-05
"De 15 bästa platserna att besöka år 2017" - Hudiksvall med i topp!

Vi startar året med härliga nyheter! När den amerikanska resesajten thrillist.com listar de 15 bästa resmålen 2017 finns Glada Hudik med på listan, tillsammans med resmål som Antarktis, Dominikanska Republiken och den heliga dalen i Peru.

"Den svenska kusten längs bottenhavet är drömlik" menar skribenten Daniel Cole. Läs hela texten här. 

Thrillist.com beskriver sig som en livsstilskompass - "en källa till hur du bör spendera din tid och dina pengar" -  och har över 2,5 miljoner följare på Facebook.

Helahälsingland.se har också skrivit en text om listan. 

 

 

2016-12-16
GRATTIS Pär Johansson - utsedd till Årets Eldsjäl vid Svenska Hjältar-galan
Applåderna ville aldrig sluta när Årets Eldsjäl chockades från scenen av prinsessan Sofia.
– Jag är väldigt, väldigt glad för att vara här och dela ut priset till en av våra hjältar, sa hon.

Prinsessan Sofia äntrade Svenska Hjältar-galans scen för att leverera det överraskande glädjebeskedet.

– Hjältar kommer i många olika skepnader, och alla bidrar ni till att göra Sverige till en öppnare, varmare och mer omtänksam plats, sa hon under sin inledning.

Alla hjältar hade fått information i förhand, förutom just Årets Eldsjäl som avslöjades som galans sista akt.

– Det är en oerhört stor ära för mig att presentera Årets Eldsjäl. Du står upp för alla människors lika värde och rätt till ett meningsfullt liv. Och påminner oss alla om det fantastiska med att alla människor är unika, sa prinsessan Sofia och riktade blicken mot Pär Johansson.

Det gick ett sus genom publiken när strålkastaren landade på den chockade hjälten som därefter fick kliva upp på scenen för att ta emot sitt pris. Han visste ingenting i förväg, utan hade bjudits in som middagsgäst till jubileumsgalan.

– Jag tyckte att det var konstigt när prinsessan Sofia stod och pratade och tittade på mig, säger en glatt överraskad Pär Johansson.

– Men till sist tänkte jag att det kanske är jag som ska få det här priset.

Vad tänkte du när prinsessan sa ditt namn?

– Det kändes som om det lättade flera tusen kilo och man ville bara flyga fram.

Artikeltext från aftonbladet.se

 

 

2016-12-15
InfoPoints - en framgångsrik satsning

Visit Glada Hudik jobbar aktivt för att nå besökarna där de befinner sig - digitalt på webben (innan, under och efter sitt besök), och på plats på destinationen. Därför har vi byggt tio stycken InfoPoints på besöksmål och centrala platser där besökarna naturligt rör sig.

Resultatet är lyckat och broschyrerna har haft rykande åtgång. Besökarna har uppskattat att materialet varit lättillgängligt. Under 2017 har vi en målsättning om att etablera ytterligare två InfoPoints i destinationen. 

VAD ÄR EN INFOPOINT?
På våra InfoPoints finns huvudbroschyrer och kartor över destinationen Glada Hudik. Kunnig personal hjälper besökarna med enklare frågor. Platserna är markerade med det grönvita auktorisationsmärket från branschorganisationen Visita.

Vi har valt att etablera våra InfoPoints på de platser där våra besökare rör sig naturligt som tex. boendeanläggningar, besöksmål och större eller välbesöka butiker.

Läs mer om våra infopoints och se var de finns genom att klicka här.

 

 

2016-12-05
Nypremiär av Glada Hudik-teaterns Trollkarlen från Oz på hemmaplan
Under maj 2017 ger Glada Hudik-teatern sig ut på en ny turné med succéföreställningen Trollkarlen från Oz. Turnépremiären sker på hemmaplan, på Glysisvallen i Hudiksvall den 4 maj, och fortsätter sedan till fem orter runt om i Sverige. Läs gärna mer här. 
 

 

2016-12-05
VD har ordet - LOKALTURISMEN DRAR

VGH märker av stor efterfrågan på naturturism. Många vill uppleva destinationen på cykel, till fots, med båt eller kajak. Antalet gästnätter i Sverige inom naturturismen ökar explosionsartat. Det har blivit en miljardindustri.

Men den som vill starta företag och vill vara med och dela på kakan bör veta att outdoorbranschen har ändrat karaktär. Från actionsport till att sälja in lugn och tystnad. En svängning mot komfort — hellre välrustad stuga än fuktigt tält. Slående är också att alla arrangemang i vildmarken hela tiden tycks ligga "runt knuten". Möjligheternas destination som Glada Hudik ligger endast knappa två timmar från Arlanda med tåg. 

Trenden präglas av lugn. Det drar åt svamp, bär, tystnad, källvatten, fiske eller att bara njuta i naturen. Antalet företag som paketerar naturupplevelser ökar för varje år. Allt fler turister vill satsa på Sverige, både svenskar och utländska besökare.

Ökad efterfrågan märks också på kulturupplevelser. Besökarens uppfattning om vår kommun är att den står för äkthet, oförstört, genuin kopplat till vår kultur, inte minst de starka varumärkena som Musik Vid Dellen, stämmorna och Hälsingegårdarna. Även kulinariska matresor är av mycket stort intresse. 

STÄLLPLATSER FÖR HUSBILAR - GLADA HUDIK ATTRAKTIVT FÖR HUSBILSTURISTER! 

En husbilsturist genererar i snitt 800 sek per dygn. Visit Glada Hudik har gjort sporadiska besök under juni-aug och i snitt 20-30 husbilar per besök, vilket är mycket glädjande för besöksnäringen. Husbilsturisterna tillhör den grupp av turister som spenderar bra med tid och pengar av sin totala semestertid på att besöka olika turistmål. I Sverige finns drygt 75 000 registrerade husbilar (2014) med en årlig ökning på c:a 3 500 husbilar. I Europa finns det drygt 1,6 miljoner husbilar. Det Europeiska och inhemska intresset för att besöka Sverige med husbil är mycket stort. Det sker cirka 3 miljoner övernattningar med husbil i Sverige per säsong, varav Tyskland och Norge är dominerande, som är VGHs största internationella målgrupp. Nästan 2 av 3 övernattningar sker utanför campingplatser. Betyg från husbilsturisterna är att Hudiksvall är en mycket attraktiv stad utifrån ställplatser och tillgängligheten till bl a restauranger och övriga upplevelser med gångavstånd. Utmaningen de kommande åren är hur vi tar tillvara på våra husbilsturister? / Per Hjärpsgård, VD, Visit Glada Hudik AB.

 

2016-11-18
Varmt välkommen till Frukost med Visit Glada Hudik, den 8 december 2016. 
Vi gästas av Helena Brusell som berättar om sin resa med Trolska Skogen. 

Tid: Den 8 december kl. 07.30 - 09.00
Plats: The Bell, Bankgränd 1, Hudiksvall
Anmälan: till [email protected] 

Varmt välkommen! Hälsar Per, Therese, Malin och Veronica. 
 

2016-11-11
Hudik-företagare i internationellt affärsutvecklingsprogram
Företagare för Hudiksvall och region Gävleborg deltar i den affärsutvecklande workshopen AdventureEDU i Västerås 14-16 november. Sju regionala turismorganisationer, däribland Region Gävleborg, samarbetar för att skapa förutsättningar för utvecklingen av aktiva upplevelser i naturen. Företag som deltar från Region Gävleborg: Tur o Ton i Hälsingland, Orbaden Spa & Resort, Stilleben, Kungsgården Långvind. 

AdventureEdu är ett affärsutvecklingsprogram utvecklat av Adventure Travel Trade Association (ATTA, mer om ATTA på www.adventuretravel.biz) och anpassat särskilt för svenska förhållanden. Ett antal naturturismföretagare från Gävleborg är inbjudna och deltar i affärsutvecklingsinsatsen som också inbegriper en workshop där företagen får möjlighet att bidra med erfarenheter och förväntningar på den nationella strategin för naturturism som håller på att tas fram av bland andra Svensk Turism och Visita. Visit Sweden är också på plats för att ta del av tankar kring arbetet med att ta fram en kommunikationsstrategi för svensk naturturism.
AdventureEdu är ett led i att stärka svenska besöksnäringsföretags affärs- och produktutveckling inom naturturism.

Visit Glada Hudik kommer finnas på plats i Västerås som bevakare för att lyssna in och ta del av seminarier, workshops samt nätverkande. 

ATTA är en internationell organisation som arbetar för ökad professionalitet och hållbarhet för global äventyrsturism. Region Gävleborg är sedan 2015 medlemmar i ATTA. Med äventyrsturism avses en kombination av aktivitet i naturen och ett socialt utbyte med människor som har lokal förankring.
 

2016-10-17
Välkommen till Visit Glada Hudik, Veronica!
Vi hälsar vår nya destinationsutvecklare Veronica Fjäll välkommen till oss. Senast kommer Veronica från en tjänst som näringslivsutvecklare på Hudiksvalls Näringslivs AB (HNA). 
 

2016-10-10
Grattis till vinnarna i SM i mathantverk 2016
Läs mer på helahalsingland.se

 

2016-09-09
Rekryteringen av destinationsutvecklare till Visit Glada Hudik är nu klar.
Många sökte tjänsten och en av de sökande har erfarenhet och kompetens som tjänsten och bolaget är i behov av. 
Vi säger varmt välkommen till Veronica Fjäll som kommer börja hos VGH måndag 17 oktober.
Veronica har tidigare arbetat på Destination Piteå som destionationsutvecklare med bl a paketering och marknadsföring samt projektlett aktiviteter av olika karaktär.

Veronicas nuvarande arbete är som näringslivsutvecklare och möteskoordinator på HNA.
Vi ser att med Veronicas erfarenhet som destinationsutvecklare och näringslivsutvecklare kommer komplettera Visit Glada Hudiks målsättning och vision mycket bra.

Det känns väldigt spännande att få jobba med besöksnäring och destinationsutveckling igen, då det är en spännande näring som växer och utvecklas hela tiden. Med de erfarenheter och kontaktnät jag har med mig från HNA, så tror jag vi kommer komplettera varandra på ett bra sätt. Dessutom ser jag mycket fram emot att få arbeta tillsammans med Per, Malin och Therese.

-Veronica Fjäll.