'Musikrörelsen - Den Svenska Proggen' i Svea Bio, Delsbo
Datum: 23 November

'Musikrörelsen - Den Svenska Proggen' i Svea Bio, Delsbo

Göra Evenemang Musik & Underhållning

Fr. 180

En Storytelling-Livedokumentär-Konsert om svenskt 70-tal. En multimediaföreställning om Musikrörelsen - Den Svenska Proggen.

Prisinformation

Förköp (Billetto): 180 kr (inkl. serviceavgift). På dörren: 200 kr (Swish eller kontant).

Beskrivning

Ur en politisk frustration och en önskan att göra världen bättre, och ur en musikalisk experimentanda och en vilja att skapa en egen musikkultur, växer i Sverige under 70-talet en rörelse som är unik: Musikrörelsen, även kallad den svenska proggen.
Vi gör en resa som startar med Hansson&Karlsson och kulminerar tio år senare med Tältprojektet. Däremellan får vi möta Pugh, Contact, Träd Gräs och Stenar, Bo Hansson, John Holm, Monica Törnell, Blå Tåget, Hoola Bandoola Band, Nationalteatern, Nynningen, Marie Selander, Kebnekajse, Samla Mammas Manna, Ola Magnell, Turid och många fler.
Vi följer hur nya alternativa oberoende skivbolag som Silence och MNW utmanar etablerade kommersiella bolag som Sonet och Metronome.
Vi får också följa hur en växande politisk dogmatism bidrar till att Musikrörelsen så småningom krackelerar. Och så är det ju...allting går i cykler...alla epoker tar slut...något annat tar vid...

Föreställningen består av tre byggstenar som hela tiden avlöser varandra i ett varierat flow: Berättandet, visuella projektioner (liveklipp, filmklipp, bilder) samt låtar som framförs med sång, akustisk gitarr, elgitarr och munspel.

Presenteras av Stig Jäderberg.

Datum (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Lördag 23 November 15:00 - 17:30 Delsbo Svea Bio