Badande ungdomar

Kul med familjen

Glada Hudik är fullt med spännande och kul aktiviteter för hela familjen. Välj mellan fantasifulla upptåg och spännande äventyr. Här hittar du några tips på familjevänliga aktiviteter, men det finns många fler att upptäcka.

 

Pirr i magen…
Att swischa ner för pulkabacken är ett roligt sätt att umgås med familj och vänner. I Hedebacken strax utanför stan finns en populär backe som kan ge pirr i magen. Den ligger i anslutning till skidanläggningen. Ta med korv med bröd och grilla vid någon av grillplatserna, värmestuga med WC finns också.

 

Upptäck Mulle Mecks sagovärld
Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles raket? Här får barn vara kreativa, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga!

 

Hopp i plurret med Mulle Meck
I Iggesunds badhus finns en liten Mulle Meck-värld i form av en interaktiv barnhörna med 3-dimensionell aktivitetsvägg vid barnpoolen, med spännande och roliga saker för att locka till lek och lärande. Allt från Mulle och Buffa som pumpar vatten ur väggen ner i poolen till en verktygsvägg med lekverktyg som barnen kan dyka efter och leka med.

 

Viner snön runt huset eller hopar sig regnmolnen?
Ta med, morsan, brorsan, lillsyrran, ja, hela familjen och utmana varandra på  
Olearys multisportarena. Här erbjuds en hel värld med 3 och 5-kamp,
biljard, shuffleboard, racing, skyttesimulator, multisport, dart, boule, golfsimulator, virtual reality och klättervägg.

 

STRIKE! Oavsett om du är en hejare på att bowla eller nybörjare så är det något som passar de allra flesta, oavsett ålder. På helgerna höjs volymen och musiken drar igång tillsammans med discobelysning. Hur många poäng får du ihop?

 

1922 bestämde sig Emma Fagerström för att öppna en karamellfabrik och grundade därmed Fagerstöms karamellfabrik i centrala Hudiksvall, närmare bestämt i stadsdelen, Fiskarstan. Sedan dess sprider fabriken karamelldoft i kvarteret. Det är ett gediget hantverk och idag drivs företaget av tredje och fjärde generationen till grundaren. Fagerströms är mest känd för sina hårda karameller, som färska polkagrisar. Fabriken har alltid varit ett populärt besöksmål och numera finns en självservicebutik fylld med metervis av godsaker. Butiken har generösa öppettider och är belägen i anslutning till fabriken.

 

Cykla dressin på Dellenbanan
Trampa längs glittrande sjöar, över hisnande broar och genom mörka tunnlar. Dellenbanan erbjuder 54 km järnväg mellan Hudiksvall och Hybo. Utgå från Delsbo och cykla öst eller väst – du bestämmer! Efter halva tiden vänder du dressinen och cyklar tillbaka.
Att cykla dressin är en aktivitet för hela familjen! Ta med egen picknick eller köp med er något gott och läskande från Stationscaféet. Blir du sugen på ett dopp finns badställen längs rälsen.

 

Äventyrsgolf på Hölicks havresort
Förstklassig äventyrsgolf med 14 naturligt kuperade banor och spännande utmaningar. Vinn över familjen eller vännerna på Hölicks äventyrsgolf. Vem lyckas göra flest hole-in-one?

 

 

Sportpark i Hudiksvall och Delsbo
I både Hudiksvall och i Delsbo finns det en sportpark. Åk skateboard, cykel eller kickbike, eller spela boule i någon av betongparkerna. I Hudiksvalls sportpark finns även, storschack, luffarschack och aktivitetspark. i Delsbo hittar du dirttrackbana, volleybollbana, utegym, klätterställning, maxigungor, grillplats och mycket mera.

 

Köpmanbergets strövområde
Högt beläget område med storslagen utsikt mot Hudiksvallsfjärden som lockar till lek och utflykter i naturen. Utegym, lekplats, vackra blomsterplanteringar, grillplats och vindskydd gör platsen till ett populärt ställe som glädjer ung som gammal.

 

Lek i Hälsingegårdsmiljö
På Bjuråkers forngård finns en lekstuga med formen av gården Jens-Ors i miniformat med målningar från Frisbogården. Stugan är tidsenligt inredd och ger barnen en leksam inblick i historien.

 

Lek i Hälsingegårdsmiljö
På Delsbo forngård kan man på sommaren upptäcka “Gammaldags skola” och det populära trätåget. Perfekt för barnens spralliga ben.

 

Njut av vågornas sköna svall, bygg ett pampigt sandslott, spela beachvolleyboll, lek och hoppa i havet det blå. Sola på släta klippor och ta en stilla simtur i en varm sjö. Eller varför inte ta ett vinterdopp i en isvak efter en het bastu. Oavsett vad du gillar finns det natursköna eller stadsnära bad både i havet och sjöar.

 

Världshäftiga grottor
I vår destination finns två av de längsta grottorna i Europa. Bodagrottorna och Hölickgrottorna. Ett äventyr för hela familjen! Men var försiktig och se vart du sätter fötterna. Bästa tiden att besöka grottorna är juli-oktober. Obs! Besök dem inte själv och ta med en extra ficklampa med nyladdade batterier.