Joe Hill
Datum: 28 November

Joe Hill - Musikteater

Göra Evenemang Musik & Underhållning Show

Sörj inte - organisera er! En berättelse om den fattiga och handlingskraftiga Gävlegrabben Joe Hill.

Prisinformation

Ordinarie 280 kr, scenpass 230 kr, ungdom t.o.m. 25 år 80 kr. Biljetterna sälj på Tickster.com och i entrén en timme före föreställningen.

Beskrivning

Musiken var en oerhörd kraft i Joe Hills liv och den kommer också att ta stor plats i Skottes föreställning. Joe Hill ville leva ett annat liv än det som fattigdomen i Gävle erbjöd. Han längtade efter något annat och köpte, för arvet efter modern, en biljett till Amerika. Klassklyftorna var inte mindre där. Han såg, sjöng, inspirerade, fann fackföreningen Industrial workers of the world och blev en av deras största diktare, sångare och samlande kraft.

Att organisera sig, strejka och vara solidariska med varandra blev ett starkt vapen mot orättvisor, uteblivna löner, dålig mat och bostadslöshet. Joe Hill tog plats framförallt för yttrandefrihet. Det är inte alltid uppskattat av överheten, som äger massmedia. När ett dubbelmord begåtts i samma stad som Joe Hill befann sig, blev han anklagad för dessa och till slut arkebuserad på fängelsegården i Utah. Vinklade nyheter i tidningarna drev på i processen.

Människor han mötte på vägen, funderingar som brytt honom, musik som han använt sig av för att få hela arbetsplatser och fängelser att sjunga - ja allt detta berättar vi om. Ett eko från förr, speglar vår egen tid med gig-jobb, korta osäkra anställningar, utnyttjande av papperslösa osv.

Medverkande
Skottes Musikteater
Skådespelare/musiker: Stina Zacco Andersson
Ove Andersson
Mats Jadin
Marie Skönblom
Kalle Zerpe
Sara Fridholm
Konstnärligt team
Dramatiker: Emma Broberg
Regissör: Lisa Hugoson
Scenografi: Gunnar Ekman
Tekniker, scenografins: Björn Arnell och Maria Fedko
Producent
Skottes Musikteater

Datum (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Tisdag 28 November 19:00 - 21:30 Kulturhuset Glada Hudik