Evenemang Mässor & Utställningar Vandringar

Hittaut Hudiksvall

på Hela Hudiksvalls kommun
Hittaut är Hudiksvalls största friskvårdsprojekt där du letar de 150 checkpoints som finns utplacerade runt om i kommunen

Hittaut Hudiksvall är tillbaka för 8:e året och det bjuds på 150 nya checkpoints och nya intressanta kartområden. Hittaut är perfekt för dig som vill upptäcka din närmiljö eller bara hitta ett roligt sätt att motionera på. Projektet bygger på en stor och detaljerad karta över olika delar i Hudiksvalls kommun som delas ut gratis. På kartan finns 150 checkpoints markerade som ni deltagare får ta under våren, hela sommaren och ändra fram tom 10 oktober.

Checkpointsen på kartan har olika färg där de gröna är enklast att orientera till och tillgängliga för alla att ta (även med hjul). Sedan avancerar du till blå, röda och svarta checkpoints ju mer du lär dig om orientering, karta och navigation.

Förutom papperskartan finns även en app som heter Hittaut som är gratis att ladda ner. Där har du tillgång till kartan digitalt. Dessutom kan du komma åt övriga 84 Hittaut-orters kartor - helt gratis! Via appen kan du registrera checkpointskoderna. Dessutom kan du använda din smartphones gps-funktion och på så sätt få en säkerthet när du är ute.