Framsida
Dubbelrum med 180 cm säng
Sovrum med 140 cm säng samt WC
Sovrum med 170 cm säng
Allrum
Originalspis i dubbelrummet
Hall mellan dubbelrummet och övriga bostadsytan
Sovrum med 140 cm säng och kakelugn
Egen entré genom dörren till vänster.
Handfat och hyllor i dubberummets badrum som även har toalett och dusch.
Entrédörren rakt fram i bild och dubbelrummet till vänster i utbyggnaden.
Komplett kök. Tidigare cafékök.
Bo Stugor och Privat boende

Glada Villan

Privatuthyrning av boende i en härlig sekelskiftesvilla med bevarad charm mitt i Bjuråkers kyrkby.

Hos oss kan ni bo i lyxigt dubbelrum som tidigare varit tjänstematsal och har ett modernt badrum i direkt anslutning. Övriga delen av våningen kan hyras tillsammans med, eller separat från, dubbelrummet beroende på era önskemål och behov.

Vi som äger och bor i Glada Villan heter Jonas och Josefine och vi vill ge andra möjligheten att få bo och njuta av lugnet i den över 110 år gamla handelsboden som en gång i tiden utgjorde en del av centrum i Bjuråker.

Boendet är centralt beläget i Bjuråkers kyrkby med gångavstånd till Bjuråkers Forngård känd för sin årliga spelmansstämma, Bror-Erics ateljé, Galleri Söderblom och Bjuråkers kyrka och vackra sjön Norr-Dellen. Närmaste busshållsplats finns precis utanför huset med förbindelse till Delsbo (7 km) och Friggesund (6 km).

Huset byggdes 1906 till handelsbod på nedre plan och bostad på övre. Utbyggnaden in mot trädgården tillkom på 1920-talet i form av tjänstematsal som nu utgör det lyxiga dubbelrummet i vår uthyrning. I dubbelrummet finns en 180 cm dubbelsäng, omgärdad av de gamla platsbygda förvaringskåpen. I rummet finns även originalspisen bevarad. Det är kaklat badrum med golvvärme och dusch i modern standard. Egen ingång från trädgården som leder in i en hall där det finns ett kyl- och frysskåp samt ett eget utrymme som erbjuder diskmöjligheter.

Övriga undervåningen kan hyras tillsammans med dubbelrummet, exempelvis till större sällskap eller om man önskar tillgång till kök. Den kan även hyras separat och består då av två sovrum, allrum, kök och en wc, men saknar egen dusch (som alltså bara finns i anslutning till dubbelrummet i gamla tjänstematsalen). Allrummet var själva affären och har därefter inhyst både turistbyrå och caféverksamhet.