Fäboddag på Finnsjövallen ingår i Fäbodveckan 1-7 juli
Datum: 4 Juli

Fäboddag på Finnsjövallen ingår i Fäbodveckan 1-7 juli

Göra Evenemang Barn & Familj

Välkommen till en dag på Finnsjövallen (Hudiksvall) där ni kan lyssna på och lära er om fåglarna på fäboden, gå en blomstervandring och lyssna på fiolmusik och historier från vallen. Även fika och hällbröd samt hantverk finns till försäljning. Tid: 11.00-15.00 Plats: Finnsjövallen, Hudiksvall

Välkommen till en dag på Finnsjövallen (Hudiksvall) där ni kan lyssna på och lära er om fåglarna på fäboden, gå en blomstervandring och lyssna på fiolmusik och historier från vallen. Även fika och hällbröd samt hantverk finns till försäljning.
Tid: 11.00-15.00
Plats: Finnsjövallen, Hudiksvall

Ingår i Fäbodveckan 1–7 juli
Under fäbodveckan i Gävleborg kan du ta del av en rad aktiviteter. Veckan syftar till att bland annat uppmärksamma klimatsmart matproduktion, biologisk mångfald och lokala traditioner.

Beskrivning

Fäbodveckan ger en härlig möjlighet att utforska och hylla fäbodbruket, där vi kan upptäcka och lära oss mer om hur maten producerades förr i tiden. I vårt län finns flera aktiva fäbodar som öppnar sina dörrar för att välkomna besökare. Vi hoppas att ännu fler får chansen att uppleva fäbodlivet och få en djupare förståelse för våra djur och vår historia.

Under Fäbodveckan kan du delta i olika aktiviteter som kurser, workshops, vandringar och föredrag för att fördjupa din kunskap om fäbodens kulturarv.

Aktiviteterna under Fäbodveckan kommer att äga rum på olika fäbodar främst i Gävleborgs län men även i övriga fäbodlän, vilket ger dig möjlighet att utforska och njuta av den vackra naturen och kulturen i regionen.

Bra att veta:
Barnvänligt och passar alla åldrar
Program och mer information hittar du här: lansstyrelsen.se/gavleborg/fäbodveckan

Fäbodveckan anordnas av Länsstyrelsen Gävleborg, MatVärden och Gävleborgs Fäbodförening.

Datum (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Torsdag 4 Juli 11:00 - 15:00 Finnsjövallen