En galakväll för Lettland 2023
29 Apr Kulturhuset Glada Hudik

En galakväll för Lettland 2023

Evenemang Musik & Underhållning

Lördag den 29 april arrangerar vi för sjunde året i rad vår insamlingsgala, En galakväll för Lettland. I år äger galan rum på Kulturhuset Glada Hudik. Dörrarna öppnas 18:00 och då är ni varmt välkomna att ta del av vår fotoutställning samt dokumentärfilmen "Resan till kontrasternas land". Galan

Lördag den 29 april arrangerar vi för sjunde året i rad vår insamlingsgala, En galakväll för Lettland. I år äger galan rum på Kulturhuset Glada Hudik. Dörrarna öppnas 18:00 och då är ni varmt välkomna att ta del av vår fotoutställning samt dokumentärfilmen "Resan till kontrasternas land". Galan börjar klockan 19:00, det är fri entré och fika finns att köpa på plats under pausen.

Beskrivning

Behovet på den lettiska landsbygden är fortsatt stort. I somras var första gången sedan 2019 som vi kunde genomföra en medlemsresa till Gaujiena, Lettland. Under resan mötte vi några av de ukrainska flyktingar som kommit till Lettland till följd av kriget. Vi fick bevittna hur det sociala skyddsnätet i Lettland inte lyckas täcka de behov som finns för dessa utsatta människor. Detta har dels lett till att många av de personer vi hjälper genom våra projekt nu engagerar sig och i sin tur hjälper de ukrainska flyktingarna.

Vi träffade även en ensamstående pappa som Situation Baltikum hjälpt genom åren. Han vittnade om den tuffa situationen i Lettland och såg framför sig en vinter där valet skulle stå mellan mat till barnen eller värme i huset.

Vår operatör på plats i Lettland, Elga Racene, har under hösten och vintern rapporterat om hur räkningarna från värmeverket har skenat i höjden, något som kommit som en chock för invånarna, som redan kämpar med extremt höga elräkningar och matkostnader. Inflationen i landet ligger på över 20 procent, vilket är den högsta i hela EU. Det är med andra ord en extrem situation som pågår i Lettland just nu och behovet av hjälpinsatser är stort.

Vi behöver er hjälp. Vi ses den 29 april klockan 18:00 på Kulturhuset i Hudiksvall!

Datum (<% occasionResult.length %>)

29 April 19:00 - 21:30