Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Cafe Bjuråkers Forngård

Adress: Tå 110, 820 62 Bjuråker Visa karta

Adress: Tå 110, 820 62 Bjuråker

Forngården i Bjuråker är vackert belägen på ”Lithens backar” mellan Tjärnatjärn och Norra Dellen.

Cafe öppet kl. 12-17 alla dagar t.o.m. 12 augusti. Vi serverar ostkaka, hembakt kaffebröd, smörgåsar, toast, våfflor, glass mm.

Här finns ett 30-tal byggnader och alla, utom serveringsbyggnaden, är ditflyttade från olika byar i socknen. I några av byggnaderna finns vägg- och takmälningar av Erik Ersson och Gustav Reuter. På forngården finns även bakstuga, kyrkstuga, logar, härbren, vallstuga, skolmuseum, textilmuseum, handelsbod m.m.

Forngårdens största evenemang är Bjuråkersstämman som hålls årligen den tredje söndagen i juli.

Bjuråkersstämman hålls alltid 3:dje söndagen i juli.
Allsångskvällar alla måndagar i juli 2012 kl.18.00-21.00


Tel: +46(0)653-15070, 0653-151 05

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Arrangör e-post
  • Webbsida
  • Öppettider
    Forngården visas enligt överenskommelse. Serveringen öppet från midsommar och fram till mitten av augusti. För utförligare information se hemsidan. Större grupper och abonnemang efter beställning. För övriga öppettider kontakta Bjuråkers Forngård
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 22,2 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Bo

Bo på Hälsingegård - Ystegårn Hillsta

Avstånd: 21,9 km
Bo på Hälsingegård i en kulturhistorisk miljö. Vi erbjuder två rum för uthyrning på Ystegårn i Hillsta, en av få välbevarde fyrbyggda hälsingegårdar. Ystegårn ligger beläget ca 15 minuter från Hudiksvalls centrum och omges av en storslagen natur och en fantastisk historia.
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 22,2 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.