Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Hudiksvalls teater

Adress: Teaterparken Hudiksvall Datum: Måndag 13 maj 2019 - måndag 13 maj 2024 Visa karta

Adress: Teaterparken Hudiksvall

Väster om Lillfjärden ligger Hudiksvalls teater i Teaterparken.

Hudiksvalls Teater är ett ombyggt brunnshus i Teaterparken. Tidigare fanns här en källa med hälsobringande vatten och huset användes då som brunnshus. Parken runt huset kallades Stadsträdgården och här samlades Hudiksvallsborna på 1800-talet för att "dricka brunn" som man sa, och lyssna till musikunderhållning. År 1881 byggde man om huset till teater och så har det använts sedan dess.1972 helrenoverades huset och återställdes till sitt ursprungliga utseende. Man tog bl a fram originaltapeten från 1881, som blev mycket populär när den såldes i nytryck under namnet "Hudiksvalls teater". Vid stadens 400-års jubileum planterade kung Carl XVI Gustav en ek här i Teaterparken.


För bokning av lokalen, använd länken nedan.
www.hudiksvall.se/Uppleva-gora/Boka-lokaler/Hyressattning-Teatern

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
23 Maj
Torsdag 23 maj 2019 Hudiksvalls Teater
24 Maj
Fredag 24 maj 2019 Hudiksvalls Teater
25 Maj
Lördag 25 maj 2019 Hudiksvalls Teater
26 Maj
Söndag 26 maj 2019 Hudiksvalls Teater

Om denna aktivitet

Hotell

Best Western Hotell Hudik

Avstånd: 292 meter
Vi är ett centralt beläget hotell med promenadavstånd till restauranger, shopping, nöjen, tåg- och busstation. Vi erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Hotellet har 67 tufft designade rum, ljusa och trevliga konferenslokaler, mini-gym och bastu. Sommartid utomhuspool! Välkommen!
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 10,3 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Hotell

Hotell Temperance / Hotell

Avstånd: 687 meter
Välkommen till Hotell Temperance det lilla, hemtrevliga hotellet mitt i centrala Hudiksvall. Ett stenkast från buss och tåg, några hundra meter till affärer, restauranger och hamnen med stadsdelen "Fiskarstan"