Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Fiskelägen i skärgården

Datum: Måndag 13 maj 2019 - måndag 13 maj 2024 Visa karta

Agön och Kråkön är två stora skärgårdsöar med gamla fiskelägen.

Öarna är intressanta för sina kulturmiljöer, och bevuxna med barrblandskog. Här finns gott om både älg, hare, orre och tjäder. I reservatet ingår även några mindre öar, bland annat Drakön och Tihällan.
På Agön och Kråkön finns många gamla fiskelägen. Av en del återstår endast lämningar i form av bland annat husgrunder och rester efter båtplatser. Skärgårdsöarna är idag viktiga för friluftslivet.
Agön och Kråkön ligger 2 landmil sydost om Hudiksvall och du kan ta dig hit med egen båt eller med båtturer som avgår från fastlandet.Turerna anordnas av Länsstyrelsens naturbevakare:
Hans Bouvin tel: 0650-567110.

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
24 Maj
Fredag 24 maj 2019 Hela Hudiksvalls kommun
25 Maj
Lördag 25 maj 2019 Hela Hudiksvalls kommun
26 Maj
Söndag 26 maj 2019 Hela Hudiksvalls kommun
27 Maj
Måndag 27 maj 2019 Hela Hudiksvalls kommun
Vandrarhem

STF Hotell & Vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind

Avstånd: 16,8 km
Bo på en hälsingegård i bruksmiljö. STF Kungsgården/Långvind Vandrarhem ligger just vid Långvind ström. Njut av havsbad, fiske och kajak, utforska bruksmiljön eller traktens auktioner, loppmarknader och museer.
Hotell

Hotell Temperance / Hotell

Avstånd: 22,6 km
Välkommen till Hotell Temperance det lilla, hemtrevliga hotellet mitt i centrala Hudiksvall. Ett stenkast från buss och tåg, några hundra meter till affärer, restauranger och hamnen med stadsdelen "Fiskarstan"
Hotell

Kungsgården/Långvind, STF Hotell

Avstånd: 16,8 km
Kungsgården Långvind är en hälsingegård i gammal bruksmiljö vid havet. Hotellet har fyra bekväma rum med personlig atmosfär. Här bor du vid Långvinds ström i vacker miljö rik på natur- och kulturhistoria. Frukost med guldkant serveras i lantköket.