Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Dakapo - loppis och secondhand

Adress: Forssåvägen 35, 820 64 Näsviken Datum: Måndag 13 maj 2019 - måndag 13 maj 2024 Visa karta

Adress: Forssåvägen 35, 820 64 Näsviken

Här kan du fynda stort och smått, kläder och saker som du behöver.

Föreningen DAKAPO startade i Delsbo 1983 med att samla in och sortera kläder för att skicka till fattiga länder. I dagsläget skickar vi c:a 70 ton per år. Vi säljer dessutom kläder och prylar för att finansiera vår verksamhet. Vinsten skänks bort som penninggåvor till projekt, eller katastrofhjälp i den fattiga delen av världen. Sedan 1989 har vi vår verksamhet med butiker, lager och sortering i Näsviken.

DAKAPO drivs helt på ideell basis av föreningens medlemmar. De senaste åren har vi hjälp av personer i olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder. DAKAPO är en religiöst och politiskt obunden förening. I takt med ökat miljömedvetande och ett globalt tänkande vill vi vara en aktiv del i arbetet för ett hållbart kretsloppssamhälle.

Vi vill tillsammans med den gemensamma sektorn bygga en stabil verksamhet som skall samla in, sortera och vidarebefordra kläder till behövande samt samla in sortera kläder och prylar för återbruk i vårt samhälle.

Vi vill vara en resurs som konkret arbetar för att minska konsumtion och energiförbrukning, för att hejda koldioxidutsläppen samt miljöförstöringen i världen. DAKAPO vill samarbeta med alla samhällssektorer såsom skolor, förvaltningar samt den privata sektorn.

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
23 Maj
Torsdag 23 maj 2019 Näsviken
24 Maj
Fredag 24 maj 2019 Näsviken
25 Maj
Lördag 25 maj 2019 Näsviken
26 Maj
Söndag 26 maj 2019 Näsviken

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 (0)650-303 44
  • Arrangör e-post
  • Webbsida
  • Öppettider
    Öppet sommaren 2016 Alla vardagar mellan 9-16 Övriga tider under året. mer info på hemsidan
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 2,3 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 2,4 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Bo

Bo på Hälsingegård - Ystegårn Hillsta

Avstånd: 2 km
Bo på Hälsingegård i en kulturhistorisk miljö. Vi erbjuder två rum för uthyrning på Ystegårn i Hillsta, en av få välbevarde fyrbyggda hälsingegårdar. Ystegårn ligger beläget ca 15 minuter från Hudiksvalls centrum och omges av en storslagen natur och en fantastisk historia.