Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Mellankvarn Delsbo

Adress: Kvarnvägen 1, 82060 Delsbo Visa karta

Adress: Kvarnvägen 1, 82060 Delsbo

Mellankvarn är en fungerande stenkvarn i hjärtat av Delsbo. Ett centrum för matkultur med betoning på det småskaliga. Under sommaren håller serveringen öppet och vi arrangerar olika kulturaktiviteter som konserter, teater och utställningar. Välkommen till oss på fika, vällagad mat eller beställ catering/takeaway.

För dig som aldrig besök oss är Mellankvarn en gammal kvarn som i sin nuvarande form är uppbygd i början av 1900-talet. Men med stor sannolikhet har det varit kvarn här sedan vikingatid. Det finns de som menar att det var hit till den strömmande ån som de första hälsingarna kom och slog sig ner. Vatten som kraftkälla var viktig. Området med kvarnarna är klassat som Riksintresseområde.
Under århundaredna har det längs med Stömneån funnit många industrier som användt vattenkraft. Som mest fanns här ett 20 tal kvarnar. Idag finns det fyra kvar. Kvarnarna berättar hur Hälsinglands rikedom byggdes! Linet, skogen, kopparhanteringen och inte minst malning av spannmål.
Våra bröd bakas i stenugn. Får jäsa länge. Inga onödiga tillsatser och de flesta bröd är osötade.

Visa mer

Om denna aktivitet

Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 19,3 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 20 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Bo

Bo på Hälsingegård - Ystegårn Hillsta

Avstånd: 19,1 km
Bo på Hälsingegård i en kulturhistorisk miljö. Vi erbjuder två rum för uthyrning på Ystegårn i Hillsta, en av få välbevarde fyrbyggda hälsingegårdar. Ystegårn ligger beläget ca 15 minuter från Hudiksvalls centrum och omges av en storslagen natur och en fantastisk historia.