Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Borgarleden

Datum: Måndag 13 maj 2019 - fredag 31 dec 2021 Visa karta

Borgarleden är en vandringsled som har funnits i många år med en fin sträckning efter Södra Dellens kuperade strand i mellan Näsviken och Inälv.

Men i år har en lokal förening och en arbetsgrupp utökat sträckningen med minst den dubbla så nu är sträckan hela 23 km lång och bildar en slinga med mycket varierande terräng.

Du kan starta din vandring vid skidstadion i Näsviken där bra parkeringsmöjligheter finns. Eftersom leden går runt, slipper du bekymra dig över hur du ska ta dig tillbaka till start.

Du kan också välja någon annan startplats då leden lätt nås med bil på många ställen. Orange markering visar vägen.

Sträckan innehåller både asfaltsväg, stig och skog, och är man van MTB-cyklare så går det bra att cykla sträckan.

Visa mer

Tillfällen

Datum Tid Plats    
24 Maj
Fredag 24 maj 2019 09:00 Näsviken
25 Maj
Lördag 25 maj 2019 09:00 Näsviken
26 Maj
Söndag 26 maj 2019 09:00 Näsviken
27 Maj
Måndag 27 maj 2019 09:00 Näsviken
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 2,3 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Bo

Bo på Hälsingegård - Ystegårn Hillsta

Avstånd: 2,8 km
Bo på Hälsingegård i en kulturhistorisk miljö. Vi erbjuder två rum för uthyrning på Ystegårn i Hillsta, en av få välbevarde fyrbyggda hälsingegårdar. Ystegårn ligger beläget ca 15 minuter från Hudiksvalls centrum och omges av en storslagen natur och en fantastisk historia.
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 3,1 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.