Visit Hälsingland Gästrikland AB är arrangören och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Inställt:Festival Värnet 2020

Område: Dellenbygden
Arena/Plats: Delsbo Bygdegård
Kategori: Festival
Datum: Fredag 14 aug 2020 - lördag 15 aug 2020

14-15 augusti är det dags för en kreativ explosion mitt ute i ingenstans.

För andra året i rad arrangeras Festival Värnet. I år flyttar festivalen till Delsbo Bygdegård och gör det större och bättre än någonsin.

- Mer info och artistsläpp sker löpande from 1 April -

OM
Festival Värnet är en kulturfest i centrala Delsbo, med fokus på skaparglädje och kreativitet. Som besökare får man både se och prova på kultur i alla möjliga former. Festivalen erbjuder en stor variation av kreativa uttryck och vi vill utmana begreppet kultur. Efter 2 dagar fullproppade med kultur i alla dess former hoppas vi att besökarna går därifrån med ett inspirerat sinne och skaparlust.
Festivalen kommer fungera som en mötesplats för olika kreativa uttryck. Kreativitet kan se ut på så många olika sätt, så varför inte visa alla samtidigt? En explosion av kultur och kreativitet!
Festivalen har tre huvudområden scen, marknad och workshops.

SCENEN
Det kommer spelas livemusik, alltifrån drömmig pop till elektronisk rock. Det kommer även bjudas på teater, standup Comedy och artperformance. Scenakterna håller på hela dagen och natten lång. Lördagen kommer avslutas med elektroniska toner och rytmisk musik.

MARKNADEN
Det kommer att säljas hantverk och konst av lokala skapare. I år ligger marknaden utanför betalområdet. Vill du sälja på markanden? Hör av dig till [email protected]

WORKSHOPS
Det kommer också finnas en stor variation av workshops t.ex Graffiti, Gerillaslöjd, Trummor, Re-design, Smide, Korgbindning, elektronisk musik, teater m.m.

FESTIVALOMRÅDET
Utöver de tre huvudområdena så kommer det finnas något att se och göra vart man än vänder sig. Skaparverkstad, matförsäljning, minibio, spel, ansiktsmålning, tatuerare, tipspromenad, pop-up butiker, lådbilsrace och föreningar. Festivalområdet ska vara en trygg och öppen plats. En vänlig atmosfär full med mysbelysning och platser där man kan sitta och ta det lugnt i festivalvimlet. Festivalområdet är 100% alkoholfritt.

Café Värnet
Under 2dagar 2020 öppnas Café Värnet som serverar mat och fika för en billig peng. Allt som serveras är vegetariskt men det finns även veganska och glutenfria alternativ.

Inträde:
0-15år GRATIS
15-18år 70kr
18+ 150kr


VARFÖR?
Vi vill öka intresset och värna om kulturen på glesbygden. Det finns flera studier som visar att kultur har lika stor betydelse som motion för människors välmående. Ofta får man höra att det är bra att ta en promenad om dagen men man får i princip aldrig höra att man ska sätta sig ner och läsa en bok eller gå på en konsert. Så därför vill vi bombardera Dellenbygden med kultur. Där kultur finns där mår folk bra!

Ta med dig mormor, bästisen, kidsen och grannen för att uppleva 2 fullspäckade dagar mitt ute i ingenstans

Sponsrat av Hudiksvalls Kommun, Hälsinglands Sparbank och region Gävleborg

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
14 Aug
Fredag 14 aug 2020 14:00 - 00:00 Delsbo Bygdegård
15 Aug
Lördag 15 aug 2020 12:00 - 00:00 Delsbo Bygdegård

Länkar

Bo

Bo på Hälsingegård - Ystegårn Hillsta

Avstånd: 17,6 km
Bo på Hälsingegård i en kulturhistorisk miljö. Vi erbjuder två rum för uthyrning på Ystegårn i Hillsta, en av få välbevarde fyrbyggda hälsingegårdar. Ystegårn ligger beläget ca 15 minuter från Hudiksvalls centrum och omges av en storslagen natur och en fantastisk historia.
Bo

Frägsta Hälsingegård

Avstånd: 18,5 km
Hälsingegård Frägsta är en klassisk gård med anor från 1600-talet. Gården är trebyggd och har tidigare varit sammanbyggd med stall och ladugård.
Bo

Bo på Hälsingegård - Sörhoga Lantgård i Forsa

Avstånd: 17,7 km
I hjärtat av Hälsinglands vackra natur, knappt 15 min väster om Hudiksvall ligger Sörhoga Lantgård. Sörhoga Lantgård är en av få fyrbyggda hälsingegårdar som finns kvar. Som gäst hos oss spenderar ni natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Vakna upp till svalornas vissel och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. Vi erbjuder ett bekvämt boende i en anrik och vacker miljö, samtidigt som gården är en levande lantgård med både djur och jordbruk runt knuten.

I närheten avBoka med oss

  • • Hitta boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2020-07-22 13:40:18, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6797.cbischannel-18226.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails