Arméns musikkår på turné med Kalle Moraeus
Datum: 8 Oktober

Arméns musikkår på turné med Kalle Moraeus

Göra Evenemang Musik & Underhållning Konsert

Fr. 0 sek 200-250

Nu möter en av landets mest älskade och mångsidiga musiker, Kalle Moraeus, Försvarsmaktens största ensemble, Arméns musikkår. Resultatet blir en spännande konsert fylld av folkmusik, poplåtar och marscher. På programmet finns Gärdebylåten, Koppången, Underbart, Hälsingebrigaden och Hälsinge

Nu möter en av landets mest älskade och mångsidiga musiker, Kalle Moraeus, Försvarsmaktens största ensemble, Arméns musikkår. Resultatet blir en spännande konsert fylld av folkmusik, poplåtar och marscher. På programmet finns Gärdebylåten, Koppången, Underbart, Hälsingebrigaden och Hälsinge regementes marsch. Bland annat!

Prisinformation

200 för medlemmar i NHK, 250 för icke medlemmar. Fri entré barn och ungdomar under 20 år

Beskrivning

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester. Musikkåren består av 53 heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Livgardet och stationerad i Stockholm.

Arméns musikkårs storlek samt dess genrebredd gör att kåren kan hantera ett stort antal spelningar. Totalt genomförs över 200 framträdanden varje år.

Kårens huvuduppdrag är att förse statsceremonielet med musik. I statsceremonielet ingår vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen. Kåren spelar även vid landets förband och genomför militära musikuppdrag, till exempel i samband med Försvarsmaktens utlandsmissioner i Kosovo och i Afghanistan.

På den internationella scenen har Arméns musikkår bland annat deltagit vid tattooer och musikfestivaler i Finland, Tyskland, Norge, Danmark, Frankrike och Schweiz. För övrigt bedriver Arméns Musikkår en välbesökt konsertverksamhet som är öppen för allmänheten. Repertoaren rymmer både konst- och populärmusik, från barock till nutid.

Dirigent: Eric Solén

Datum (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Söndag 8 Oktober 09:00 - 10:15 Kulturhuset Glada Hudik