Aktiv tillsammans

I vår destination finns många möjligheter till en aktiv semester. Cykling, vandring, utsiktsplatser, kajakpaddling och massor mer. Här kan du uppleva en kontrastrik destination genom KUSTEN, STADEN och BYGDEN, på nära håll. Här har vi samlat några tips för en aktiv tid tillsammans.

Aktiv tillsammans

Skärgårdsturer med M/S Hulda
Upplev Hudiksvalls skärgård med båten M/S Hulda. Under sommaren arrangeras skärgårdsturer från Hudiksvalls hamn till Agön tur och retur, en chans att utforska skärgården och njuta av en heldag till havs.
 
Vandra
Upplev Hälsingeskogarna på nära håll, genom alla vandringsleder som finns kring Hudiksvall. Här finns leder för alla. Vacker skog med små sjöar och utsiktsplatser längs Sjuvallsleden och Gröntjärnsleden eller kustlandskap och havsbris vid Hölicks naturreservat.
 
Grottor
I vår destination finns två av de längsta grottorna i Europa. Bodagrottorna och Hölickgrottorna. Ett äventyr för hela familjen! Bästa tiden att besöka grottorna är juli- oktober.  
 
Cykling
Ta dig fram i skön takt längs med böljande odlingslandskap eller ta dig fartfyllt fram på spännande skogsstigar. Att cykla är ett perfekt sätt att upptäcka vår destination.
 
Paddla med Näsviken Kajak & Fritid
Sjöar, vattendrag och hav. Här finns perfekta möjligheter till paddling. Näsviken Kajak & Fritid har ett stort utbud med kajaker, kanoter och SUP. Du hittar deras utrustning hos Frägsta Kulturgård, Norra Dellen Familjecamping, Kungsgården Långvind och Hölick Havsresort.